Profesyonel Bina Yönetimi, Projelerin Değerini Artırıyor

Profesyonel Bina Yönetimi, Projelerin Değerini Artırıyor

Gayrimenkul Danışmanlığı sektöründe hizmet veren First Class Trust Union'ın Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, profesyonel bina yönetimine sahip projelerin değerinin % 15 ile % 20 seviyesinde arttığını söyledi.

Son bir yıldır bina yönetimi konusunda kurumsal anlamda hizmet verdiklerini belirten Okay, güvenlik, temizlik, resepsiyon ve teknik destek servisinin yanı sıra; konut ve ticari alanların kiralanması konusunda profesyonel çözümler ürettiklerini kaydetti.

Bina yönetiminin uzmanlık ve kadro gerektirdiğini dile getiren Gülçin Okay, “Herkes, uzman olduğu işi yapmalı. Müteahhitlerin bu yöndeki taleplerinden ötürü bu hizmeti de vermeye başladık. İlk başta kendileri yapmak istedi; ama bu iş ayrı bir uzmanlık gerektiriyor. Bildiğiniz gibi İzmir'de sayısı günden güne artan konsept projeler başladı. Binaların kiralanması ve ikinci el satışlarının da profesyonel bir ekip tarafından yapılması gerekiyor. Kiralama departmanı içine sabit personel yerleştirdik. Belli niteliklerdeki kiracıları seçerek daha özenli kiralamalar yapıldı. Binaların ilk kurulduğu yıl mutlaka eksiklikler olur. Önemli olan eksiklikleri minimum seviyede tutup, ev sahiplerine hissettirmeden sorunları çözümleyebilmektir” diye konuştu.

 

BİNA YÖNETİMİYLE KİRALAMALAR DAHA HIZLI OLUYOR

Bina Yönetimi uygulamasına ilk önce Boliva Bornova projesiyle başladıklarını belirten First Class Trust Union Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, iyi yönetilen binaların talep edildiğini ve bu durumun kiralara da yansıdığını söyledi.

Okay sözlerine şöyle devam etti: “Boliva Bornova'dan sonra Gümüş Plaza Metro, Çiçek Plaza'nın yönetimlerini üstlendik. 1 ay içinde Marka 333 ve ardından Marka City'nin de yönetimine başlayacağız. Bina yönetiminin yanında kiralama departmanımız da olduğu için kiralama da daha kolay ve hızlı oluyor. Eğer ayrı ayrı satış danışmanları tarafından bu işlemler yapılırsa bina içinde satış ve kira değerleri farklılaşıyor. Şu anda bina yönetim için 50 kişilik bir personel hizmet veriyor. Bina yönetimi olarak bina sakinlerimizin anne ve babalar günlerini kutluyoruz. Bayramlaşma organizasyonları düzenliyoruz. İnsanların birbirlerini tanımalarını sağlayacak fırsatlar yaratıyoruz. Bina yönetimlerinin sosyal taraflarını da artıracağız. Amacımız farklılık ve farkındalık yaratmak”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.