Profesyonel bir e-ticaret sitesi ne kadar maliyetle kurulur?

Profesyonel bir e-ticaret sitesi ne kadar maliyetle kurulur?

E-ticaret sitesi fiyatları, her zaman işletmelerin ihtiyacı olan tema, modül ve entegrasyon gibi unsurlara göre farklılık göstermektedir.

Genellikle markalar uygun fiyatlar ile e-ticaret sitesi kurabilmek için her zaman iyi bir araştırma yapmakta ve buna göre kuracakları e-ticaret sitelerini şekillendirmektedir.

Araştırma sürecinde e-ticaret yapmak isteyen markaların en önem vermesi gereken konular arasında ilk olarak ihtiyaçlar yer almaktadır. Bunun sonrasında ise markalar kendi ihtiyaçları doğrultusunda kullanacakları e-ticaret paketini daha kolay bir şekilde seçebilmektedir.

Profesyonel Bir E-ticaret Sitesi Ne Kadar Maliyetle Kurulur adlı bu yazımızda e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmeler için e-ticaret paketleri ve e-ticaret sitesi kurma maliyetlerinden bahsedeceğiz.

ŞİRKET KURULUŞ MASRAFI

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan herkesin bir şirket kuruluşu gerçekleştirmesi gerekiyor. Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde belirlenen bu şart için kişilerin şirket kurma masraflarını da e-ticaret sitesi fiyatları içerisinde değerlendirmesi gerekiyor.

Genellikle e-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapacaklar şirket kurma masraflarını en aza indirmek için çoğu zaman şahıs şirketi gibi kolay ve ucuz yolla kurulan şirketlere yöneliyor. Şahıs şirketi kurma masrafları 500 – 1000 TL arasında değişirken Limited Şirketi kurma masrafı 5000 – 10000 TL, anonim şirketi kurma masrafı ise 100.000 – 200.000 TL’ye kadar farklılık gösterebiliyor.

ÜRÜN TEDARİK MASRAFLARI

E-ticaret sitesi fiyatlarında şirketlerin göz önünde bulundurması gereken bir diğer nokta da ürün tedarik masraflarıdır. Genellikle e-ticaret yapan markalar stoklu ya da stoksuz satış yöntemleri ile internetten ürün ve hizmet satışı gerçekleştirmektedir. Stoklu satış yapmak markaların e-ticaret masraflarını artıyor olsa da uygun fiyatlı ürün ve hizmetler bulunduğu takdirde markaların ürün tedarik masrafları azalmaktadır.

Bunun yanı sıra işletmelerin tercih edebileceği satış yöntemlerinden bir diğeri olan dropshipping iş modelinde ise işletmeler farklı markaların ve tedarikçilerin ürünlerini satarak hareket ettiği için masraflarını azaltmaktadır.

E-TİCARET PAKETİ ÜCRETLERİ

Her e-ticaret firmasının ürün ve hizmetlerini sergileyebilmek ve hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaştırmak için e-ticaret sitesine ihtiyacı vardır. Genellikle kişi ve işletmeler bütçeleri uygun e-ticaret paketlerini tercih ederek sitelerini kurmayı hedeflemektedir.

E-ticaret sitesi fiyatlarını incelendiğimizde markaların ihtiyaçlarına göre değişen e-ticaret paketleri olduğunu söylemek mümkündür. Genellikle e-ticaret paketleri 5400 TL ve 216000 TL arasında farklılık göstermektedir. Fakat Ticimax gibi profesyonel e-ticaret altyapılarına ulaşabileceğiniz firmalar müşterilerine taksitli ödeme imkânı sunmaktadır. Bu da kişilerin uygun fiyatlar ile e-ticaret paketi satın almasına olanak sağlamaktadır.

Bu yüzden sizler de ihtiyaçlarınızı belirleyebilir ve bütçenize en uygun e-ticaret paketini seçerek hareket edebilirsiniz.

SANAL POS ÜCRETLERİ

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan markaların e-ticaret sitesi fiyatlarını hesaplarken göz önünde bulundurması gereken bir diğer maliyet ise sanal pos komisyon oranlarıdır.

Sanal pos komisyon oranları her sanal pos firmasına göre farklılık gösteriyor olsa da e-ticaret sitelerinden yapılan her alışverişin %0,5 - %5’lik bir oranı sanal pos sağlayıcısı firma tarafından alınmaktadır. Bu da e-ticaret ile internetten ürün satışı yapacak olan markaların 1000 TL’lik bir alışveriş için 5- 20 TL arasında sanal pos ödemesi yapması gerektiğini göstermektedir. Bu nedenle maliyet hesaplaması yapacak olan her firmanın bu tutarları göz önünde bulundurması oldukça önemlidir.

KARGO ÜCRETLERİ

E-ticaret siteleri üzerinden satışı yapılan her ürün ve hizmetin müşterilere gönderilmesi gerekmektedir. Bu nedenle e-ticaret firmaları her zaman kargo firmaları ile iş birliği yapmaktadır.

E-ticaret sitesi fiyatlarını değerlendirirken markaların bu nedenle kargo ücretlerini de hesaba katması gerekmektedir. Her ne kadar kargo fiyatı müşterilerin satın aldığı ürün ve hizmetlere yansıtılıyor olsa da kargo ücretlerinin bir bölümü e-ticaret firmaları tarafından da ödenmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitesi fiyatlarını hesaplarken ve bütçe belirlerken sizlerin de kargo ücretlerinde göz önünde bulundurması oldukça önemlidir.

PAZARLAMA ÜCRETLERİ

E-ticaret sitesi kurulumu tamamlandıktan ve tasarımı yapıldıktan sonra markalar hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak ve satışlarını artırmak için dijital pazarlama çalışmaları yapmaktadır. Bu nedenle de e-ticaret sitesi kurma maliyetini hesaplarken her markanın dijital reklam çalışmaları için harcayacağı tutarı belirlemesi ve buna göre bütçe hesaplaması yapması gerekmektedir.

TİCİMAX İLE E-TİCARET SİTENİZİ UYGUNA KURUN

E-ticaret sitesi kurmak ve internetten satış yapmak için sizler de Ticimax e-ticaret altyapısını tercih edin. Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan modül ve özellikler ile sitenizi hem hızlı bir şekilde kurun hem de e-ticaret sitesi kurma maliyetinizi azaltın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.