Projeyle başvur, firmayla buluş

Projeyle başvur, firmayla buluş

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yürütücülüğünde, Ege Bölgesi’ndeki270 markayı, ortak bir ‘dijital havuzda’ girişimcilerle buluşturmayı amaçlayan ‘Create In İzmir’ projesinde, başvurular alınmaya başladı.

Yaratıcı proje ve fikirlerini ünlü firmaların temsilcilerine sunarak hayal ettikleri kariyer hedefine ulaşmak isteyen girişimcilere, yeni fırsat doğdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) yürütücülüğünde başlayan ve Ege Bölgesi’ndeki yaratıcı endüstrilerde faaliyet gösteren 270 markayı, ortak bir ‘dijital havuzda’ girişimcilerle buluşturmayı amaçlayan ‘Create In İzmir’ projesinde, başvurular alınmaya başladı.

proje-kapsaminda-daha-once-yapilan-toplanti-ve-ziyaretlerden-foto.jpg

Projeleriyle fark yaratacağına inanan girişimciler, yaş sınırlaması olmadan 31 Aralık 2023 tarihine kadar www.createinizmir.com adresindeki formu doldurarak başvuruda bulunabilecek. İzmir, Manisa, Afyon, Uşak, Kütahya, Aydın, Denizli ve Muğla’daki girişimcilerin başvuru yapabileceği proje sayesinde, keşfedilmeyi bekleyen birçok nitelikli projeye ulaşılması ve Ege’nin ‘yaratıcılığın’ odak noktası haline getirilmesi hedefleniyor.

‘Create In İzmir’ projesi; İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İEÜ+KREA) tarafından, Avrupa Komisyonu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği sonucu 2.3 milyon euroluk bütçeyle hayata geçiriliyor. 2025 yılının Nisan ayına dek sürecek projeye; İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Vakfı ve Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) de katkı sağladı.

ÖZEL SEÇİLDİ

Türkiye genelindeki 100’ü aşkın proje arasından seçilen ‘Create In İzmir’, kısa sürede Ege’yi içine alan dev bir çalışmaya dönüştü. Tasarım, oyun geliştirme, yazılım, televizyon ve sinema gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren 10 bini aşkın firma tek tek incelendi ve ilk etapta Egeli 270 firmanın girişimcilerle buluşması için harekete geçildi.

HAYALLERİNİZE KAPI AÇIN

İEÜ+KREA Müdürü Dr. Sevay İpek Aydın, Ege’deki girişimcilere Create In İzmir’e başvuru yapma çağrısında bulundu. Dr. Aydın, “Bizlere başvuruda bulunan projeleri titizlikle inceledikten sonra Create In İzmir’e dahil olanları belirleyeceğiz. Girişimcilerimize, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren başarılı firmalarla kolaylıkla buluşabilme fırsatı sağlayacağız. Bunun yanı sıra girişimcilerimize çeşitli eğitimlerden yararlanma imkanı da sunacağız. Örneğin; bir üniversite öğrencimiz ya da yeni mezunumuz; üniversitedeki bitirme projesiyle bile kendisine yeni bir kapı açabilir. Diyelim ki, çok iyi olduğuna inandığınız bir fikriniz var ama bunu hayata geçirmek için destek almanız gerekiyor. İşte böyle olduğunu düşünüyorsanız, bize mutlaka başvurmalısınız. Ayrıca kurumsal şirketlerin kreatif dönüşüm süreçleri için de farklı hizmetlerimiz hazırlanıyor. Yaratıcılığın ve bir şeyi yeniden daha iyi kılmak için tasarımın dokunduğu sektörler, çok daha güçlü olacak. Kreatif endüstiler, imalat ve turizm sektörüne daha da fazla güç katacak” dedi.

sevay-ipek-aydin.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.