Prostatta “Ameliyatsız Tedavi” Dönemi Başladı

Prostatta “Ameliyatsız Tedavi” Dönemi Başladı

Narkoz alması sakıncalı olan 84 yaşındaki prostat hastası Yusuf Şenleten, Özel Gözde İzmir Hastanesi'nde uygulanan mikrodalga termoterapi (TUMT) yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Üroloji uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu, toplam 50 dakika süren müdahalenin ardından Yusuf  Şenleten'in prostat hastalığından kaynaklanan tüm olumsuz etkilerden kurtulduğunu ifade etti. 


Bu yöntemin, hastaya anestezi verilmeden uygulanabilen bir yöntem olduğunu belirten Op. Dr. Konyalıoğlu, prostatın mikrodalga yöntemiyle ısı verilerek yakıldığını ve yan etkisinin bulunmadığını dile getirdi. TUMT tedavisinin özellikle ileri yaşta olan ve ameliyat olmasında sakınca bulunan hastalar için çok önemli bir alternatif olduğunu dile getiren Op. Dr. Konyalıoğlu hastaların kalan yaşamlarında sonda ile yaşamak zorunda kalmadıklarını ve yaşam kalitelerinin bozulmadığını ifade etti. 
 

İleri Yaşta Olan veya Ameliyattan Çekinenler İçin İdeal 
 

Prostat hastalığının, yaş ilerledikçe daha çok belirti vermeye başladığını kaydeden Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Başlangıçta, bazı hastalar için ilaç tedavileri kullanılsa da, genellikle cerrahi tedavi en iyi çözüm yoludur. İşte bu aşamada, yüksek riskli ve ameliyat olması sakıncalı hastalar için geliştirilmiş olan tedavi yöntemi  “Mikrodalga Termoterapi" (TUMT) dur. Ayrıca nispeten genç yaşta olup ameliyatın yan etkilerden çekinen hastalarla, ameliyat olmayı hiç istemeyenler için de bu tedavi yöntemi kullanılmaktadır. Hastanın ameliyathaneye alınmasına gerek kalmayan bu yöntemde, hastalar klinik ortamında ortalama 60 dakikada tedavi edilir ve bir saat sonra evlerine dönerler” 

BAŞARI ORANI YÜKSEK
 

Uzun dönemde başarı oranı yüksek olan tedavinin etkinliğinin, narkozla yapılan prostat ameliyatı sonuçlarına yakın olduğunu ifade eden Konyalıoğlu, “Ayrıca prostat ameliyatlarından sonra görülebilen idrar kaçırma, sertleşme kaybı, meninin geri kaçması gibi yan etkiler TUMT işleminden sonra neredeyse hiç görülmemektedir. Bu nedenlerden ötürü ameliyatın yan etkilerinden sakınan genç yaş prostat hastaları için ideal bir tedavi alternatifidir” bilgisini verdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.