Protein Tozunun Faydaları Ve Zararları Nelerdir? İşte yanıtı...

Protein Tozunun Faydaları Ve Zararları Nelerdir? İşte yanıtı...

Vücut geliştirme günümüzün gençlerinin vazgeçilmezidir. Vücut geliştirme, insana sağlıklı bir yaşam sürmemizin yanı sıra özgüvende verir.

Protein Tozunun Yararları  
 

Vücut geliştirme, yani (body) yapanların protein ihtiyacı normal insana göre daha fazladır. Bunun için tüketeceğimiz protein ihtiyacımızın yeteri kadar karşılayamadığımızda, protein tozu kullanabiliriz. Bu nedenle, protein tozunun yararı vücuda verdiği daha yoğun protein kaslara yapışır ve sonuçta daha büyük bir kas kütlesi oluşturur. Tabi protein tozu içip de oturmakla olmaz! İçtiğimiz tozun hakkını vermek için yoğun bir antrenman gerekir. Bu şartlar altında kullandığımız protein tozu, hastalığımız olmadığı taktirde hiçbir sakıncası yoktur.
 

Protein Tozunun Zararları
 

Protein tozunun, gereğinden fazla kullanmamız veya protein tozunu kullanıp da "Bugün spor yapmayacağım." dememiz karaciğerlerde hastalığa yol açabilir. Tabi bu bir kerede olacak iş değil. Fakat karaciğerimizin üstünde bir leke oluşursa, tozu kullanmayı bırakıp Doktora görünmeliyiz.
 

Hangi Protein Tozunu Kullanmalıyız
 

Protein tozları, yukarıda anlattığımız gibi vücut geliştirmede yardımcı bir kaynaktır. Bu kaynakların, birçok çeşitleri mevcuttur. Bunlardan en güvenilir olanı ise whey protein tozudur. Bu toz, peynir altı suyundan oluşur. Tabi sizlerde normal olarak bu durumda "Protein tozu alacağıma peynirin suyunu içerim daha iyi demişsinizdir." Ama yanıldınız peynirin suyunu olduğu gibi içmek zararlıdır. Ama protein tozu, fabrikalarda suyun içerisinde bulunan bakterileri kırarak size zararsız bir ürün sunmaktadır.
 

Nasıl Kullanmalıyım
 

Protein tozunu kullanmadan önce düzenli bir antrenmandan geçmeliyiz. Bu antrenman süresi yaklaşık en az 45 dk. veya 1saat olmalıdır. Daha sonra bitmiş olan antrenmanımızın ardından, 15 dk. geçmeden içmeliyiz. 35 gram ölçekli bir protein tozu 150 gramlık suya karıştırılıp çalkalandıktan sonra içilebilir hale gelir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.