Protez Ameliyatı Sonrası Dümene Tekrar Geçti

Protez Ameliyatı Sonrası Dümene Tekrar Geçti

Muğla Bodrum'da yaşayan 57 yaşındaki Öznur Aydost, uzun süre çektiği diz ağrılarından protez cerrahisi ile kurtuldu.

Uzun yıllar diz ağrısı çeken bir çocuk annesi Öznur Aydost, ağrılarının daha da şiddetlenmesi ve yürümede zorluk çekmesi üzerine İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi’ne başvurdu. Ortopedi Kliniği’nden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çağdaş Biçen tarafından tetkikleri yapılan Aydost’a diz kireçlenmesi teşhisi konuldu. Özel implantlar ile yapılan protez cerrahisi ameliyatı sonrasında sağlığına kavuşan Aydost, ağrılarından dolayı uzak kaldığı denizlere tekrar geri döndü.

oznur-aydost-ve-oglu-baris.jpg

1985 yılından beri gemilerde çalışan ve aynı zamanda Türkiye tekvando şampiyonu olan Öznur Aydost, “Bu kadar hızlı şekilde sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Ameliyattan sonra yürümeye başladım. Doktoruma güvenmekle ve bu hastaneyi tercih etmekle doğru bir karar vermişim. Burada geçirdiğim tüm zaman diliminde çok rahat ettim. Temizlik, konfor, yemekler, hemşirelerin ve diğer sağlık çalışanlarının iletişiminden çok memnun kaldım.” dedi.

Otizmli Oğlu Barış, Onu Hiç Yalnız Bırakmadı

12 yıl önce otizmli olduğu için evlat edindiği ve büyük bir sevgiyle büyülttüğü oğlu Barış, Öznur Aydost’u hastalığı boyunca yalnız bırakmadı. Aydost, ameliyat öncesinde ve sonrasında yanından hiç ayrılmayan oğlu Barış için ‘O benim hayat arkadaşım, yoldaşım’ ifadelerini kullandı. Oğlu Barış’ı şefkat ve sevgi ile büyüttüğünü belirten Aydost, “Ben Barış’ı 3 yaşındayken evlat edindim. Biz çok zor süreçleri birlikte aştık. Büyük bir özveriyle bütün engelleri geçtik. Bugün gözümü açtığımda onu yanımda gördüğümde yıllar önce ne kadar doğru bir karar verdiğimi tekrar anladım.” diye konuştum.   

dr.-ogr.-uyesi-ahmet-cagdas-bicen.jpg

“Ertesi Gün Yürüyebiliyorlar”

Protez ameliyatı ile ilgili bilgi veren ortopedi uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çağdaş Biçen, “Hastamız bize gonartroz (diz kireçlenmesi) şikâyeti ile başvurdu. Kireçlenme, diz ekleminin kıkırdağının harabiyetiyle ilerleyen bir durum. Öznur Hanım’ın uzun yıllar ciddi diz ağrıları olmuş. Yaptığımız tetkikler sonucu hastamıza protez cerrahisi yapmaya karar verdik. Hastamızın dizine özel dizayn edilmiş implantlar yerleştirdik. Protez cerrahisinde, farklı metal alaşımlardan oluşan iki metal yüz ve arasında plastik benzeri bir materyalle eklem yüzlerini biz sağlamış oluyoruz. Tamamen harap olmuş kıkırdaklar alınıyor ve yerine bu implantlar yerleştiriliyor. Hastanın cerrahi süresi genelde 1 saattir. Ertesi gün hastaları hemen yürütmeye başlıyoruz.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.