PUBG o ülkede yasaklandı!

PUBG o ülkede yasaklandı!

Nepal Telekomünikasyon Kurumu tüm internet sağlayıcılarına ve mobil servis sağlayıcılarına ulaşarak PUBG oyununu yasaklattı.

Popüler battle royale oyunu Playerunknown's Battlegrounds Güney Asya ülkesi Nepal'de yasaklandı. Kathmandu Post'un haberine göre, Nepal Suç Birimi çarşamba günü Katmandu Bölge Mahkemesi'nde kamu yararı davası açtı ve ardından bir gün sonra da Nepal Telekomünikasyon Kurumu ülkedeki tüm internet sağlayıcılarına ve mobil servis sağlayıcılarına ulaşarak oyunu engelletti.

Nepal Suç Birimi Amiri Dhiraj Pratap Singh: "Ebeveynlerden, okullardan ve okul derneklerinden oyunun çocuklar üzerindeki etkisine ilişkin birtakım şikayetler aldık. Ayrıca oyunu Katmandu Bölge Mahkemesin'in kararıyla yasaklatma iznini almadan önce psikiyatristler ile de görüşmeler yaptık."

Dhiraj Singh şu şekilde devam etti: "Ebeveynler ve okullar; oyunun çocukların çalışmalarını etkilediğinden ve onları daha agresif bir hale getirdiğinden dolayı şikayette bulundular. Psikiyatristlere danıştığımızda ise onlar da bize oyundaki şiddetin insanları gerçek hayatta agresif hale getirebileceğini söyledi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.