PUBG yapımcısı Tencent’ten önemli hamle!

PUBG yapımcısı Tencent’ten önemli hamle!

PUBG gibi önemli oyunların da sahibi olan Çinli oyun devi Tencent, Tencent Gaming Platform hizmetini yeniden yapılandıracağını, isim değişikliğine gideceğini ve dünyaya sunacağını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Riot Games’i satın alan ve Activision-Blizzard, Ubisoft ve Epic Games’te yüzde 40 hissesi bulunan ayrıca PUBG gibi önemli oyunların da sahibi olan Çinli oyun devi Tencent, Tencent Gaming Platform hizmetini yeniden yapılandıracağını, isim değişikliğine gideceğini ve dünyaya sunacağını duyurdu.

Tencent Gaming Platform, 200 milyon kullanıcısı olan fakat şu ana kadar sadece Çin’de bulunan bir Steam türevi dijital oyun mağazasıydı. Hong Kong’da yeniden yapılandırılan sunucularla, yeniden başlatılan platform WeGame X‘e artık dünya üzerinden erişim sağlanabilecek. Şu anda WeGame X oldukça boş görünüyor. Uygulama erken erişim olarak dünyaya sunuldu ve üzerinde yalnızca 17 adet oyun barındırıyor. Bunlar genellikle klasik uzakdoğu oyunları olarak görülüyor. Fakat bu yakın zamanda değişebilir. İlerleyen dönemlerde şirket PUBG gibi özel oyunlarını da bu platforma ekleyip, oyunlarını Steam platformundan kaldırabilir. Böylece oyuna henüz sahip olmayan kullanıcılar, oyunu mutlaka bu platform üzerinden oynamak durumunda kalabilir.

WeGame X, kullanıcı incelemeleri, tür etiketleri ve bulut save sistemi gibi özellikler içeriyor. Ayrıca uygulamada bir de çevrimdışı modu bulunuyor. Fakat bunlar dışında bir çok özellik henüz eksik gibi görünüyor. Steam son dönemde bir taraftan Epic Games, şimdi de WeGame X ile sıkıştırılmış gibi görünüyor. Bu piyasada rekabeti arttırabilir, bu da kullanıcılara yarayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.