PUBG'dan şaşırtıcı karar! Yaş sınırı...

PUBG'dan şaşırtıcı karar! Yaş sınırı...

PUBG Mobile ve daha birçok oyunla tanıdığımız Tencent‘in oyun merkezi, gençlerin çevrimiçi oyunlarda harcadıkları zaman ve paranın izlenerek sınırlanmasını temin edecek yeni bir hizmet oluşturdu.

Örneğin PUBG yaş sınırı uygulamasıyla, anne ve babalar çocuklarının belli içeriklere erişimini tamamen kısıtlayabilecekler.

Yaşı küçük oyuncular, 30 gün içinde 210 TL harcadığı anda “ebeveyn izleme sistemi” sinyal veriyor. Bunu takiben bir Tencent müşteri görevlisi ilgili anne-babayı telefonla bilgilendiriyor.

PUBG yaş sınırı uygulamasıyla oyunlarda kontrol ebeveynlere geçiyor


Şu anda yaz tatillerini geçirmekte olan çocukların bu arada online oyunların bağımlısı olmasından çekiniliyor. Dolayısıyla bu Haziran ayında Tencent, kendi geliştirdiği birçok çevrim içi oyunda, online ebeveyn izleme sistemini entegre etmiş durumda.


Aslında Tencent, ilk koruyucu platformunu 2017’de başlatmıştı. Ebeveyn buna göre çocuğunun oyun sistemine uyarı sistemi yerleştirebiliyor, oyun oynanabilecek zamanı seçip bazı oyunları yasaklayabiliyor ve kredi sınırı koyabiliyor.

Haziran ayından bu yana bir aylık bir deneme süresi sonunda Tencent’e göre, çocukların oyun harcamalarının yüzde 76‘sı kontrol altında olup; çevrim içinde geçirilen zaman yüzde 62 oranında azaldı. Tencent, harcama miktarına ilişkin telefon uyarısının yanı sıra, gençlerin bağımlılığı konusunda da özel hizmet sunuyor. Bu çerçevede müşteri hizmet bölümü ailelere 400’den fazla telefon uyarısı yapmış durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.