Purçu yarın seçim varmış gibi çalışıyor

Purçu yarın seçim varmış gibi çalışıyor

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Esendereli romanlarla bir araya geldi. Vekil Purçu, “Romanların başarı hikayesini birlikte yazacağız”dedi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Esendereli Romanları ziyaret etti. Purçu’ya İzmir Büşükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Proje Uzmanı Dr. Osman Sirkeci, Belediye Meclis Üyesi Cemil Yüm, Roman Kooperatifi Başkanı Emin Karameşe, Batı Anadolu Kadın ve Genç Girişimciler Derneği Başkanı Zerrin Ak eşlik etti. Vekil roman müzisyenlerin dinletileriyle karşılandı.

Makus talihimizi gelecek kuşaklarımız için değiştireceğiz

Romanların sorunlarını tek tek dinleyen Milletvekili Özcan Purçu Türkiye’nin dört bir tarafında yaşanan sorunların çözümü için gece gündüz çalıştığını söyledi. Purçu,  “Bizde gün kendiliğinden gelişir: sosyal güvencen yok, yiyeceğin yok, sen ne yapıyorsun diyen yok, o gün hangi iş çıkarsa o işe gidilir. Sanki bizlere bir çerçeve çizmiş dışına çıkamıyoruz. Çocuklarımız dışarıdaki dünyayı bilmiyor. Bize dar gelen bu kabı karacağız. Makus talihimizi birlikte değiştireceğiz” şeklinde konuştu. 

Teknolojiye ayak uyduran ayakta kalıyor

 El sanatlarının önemini vurgulayan Roman Vekil Özcan Purçu,“Romanlar Hindistan’tan çıktığından bu yana el sanatlarını sürdürüyorlar, yetenekleri var. Bizim eskiden mesleklerimiz vardı. Müzisyenlik yapıyor karnımızı doyuruyorduk. Kimseye ihtiyacımız yoktu. Artık,  eski mesleklerimizi yapamıyoruz. Sepetçilik, kalaycılık, at arabacılık bitti. Müzisyenlik zaten bitti. Bir org çıktı elli tane ses çıkarıyor. Keman çalan azaldı. Çağa ayak uyduramadık, teknolojiye yenik düştük çünkü eğitimimiz yok. Mahallelerde eğitim merkezleri çoğaldığında Roman çocukları da dış dünyaya açılacak" dedi. 

İBB Başkanımız Soyer ve Ekibi çalışıyor

Purçu, “Bakın buraya İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Proje Uzmanı değerli akademisyen Dr. Osman Sirkeci ile birlikte geldik. Bizlere nefes aldıracak geleceğe güvenle baktıracak proje hazırlıkları içerisindeler. Sorunlarımızı anlatacağız. Çözüm önerilerimizi sunacağız. Romanların başarı hikayelerini birlikte yazacağız”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.