Putin, gazeteci cinayetini kınadı

Putin, gazeteci cinayetini kınadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, aracına bomba konularak öldürülen gazeteci Darya Dugina için "Sinsi ve acımasız bir saldırı" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Moskova'da aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden gazeteci Darya Dugina için bir taziye mesajı yayınladı. Putin mesajında "Sinsi ve acımasız bir saldırı başarılı, sevgi dolu ve sempatik bir kişi olan Darya Dugina'nın hayatına mal oldu. Bir gazeteci, fikir insanı ve savaş muhabiri olarak anavatana hizmet etti" ifadelerini kullandı.

Kızının ölümünün ardından ilk kez konuşan Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugina, "Hepimizin bildiği gibi Ukrayna rejimi Moskova'daki gelenek festivali dönüşünde kızımı gözlerimin önünde vahşi bir patlamada öldürdü. O, derin fikirlerinde her zaman saygılı ve ölçülüydü. Rusya düşmanları onu sinsice öldürdü" dedi.

ac368a00-636d-4e44-a0d7-da6f9a2501cb-w408-r0-s.jpg

Aracın görüntülerine ulaşıldı

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından dün yapılan açıklamada, “Darya Dugina’nın aracının şoför koltuğu bölümünün alt kısmına bomba yerleştirildiği tespit edildi. Şu anda Rusya Soruşturma Komitesi Adli Birimler Müdürlüğü’nden uzmanların katılımıyla olay yerinde incelemeler devam ediyor. Tamamen yanan araç ise özel bir otoparka çekildi. Ayrıca soruşturma için fizik, kimya, biyoloji ve genetik uzmanları da görevlendirildi. Aracın güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı. Elde edilen bilgilere göre, saldırının önceden planlandığı işlendiği düşünülüyor. Suçu işleyen ve bağlantıda oldukları kişilerin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor” denilmişti.

98d8ef70-2169-11ed-85bb-d30c4f111d42.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.