Putin’den Türkiye sorusuna çarpıcı yanıt: "O kadar kolay değil"

Putin’den Türkiye sorusuna çarpıcı yanıt: "O kadar kolay değil"

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye ve Rusya arasında varılan İdlib mutabakatıyla ilgili konuştu.

Türkiye'nin Soçi'de varılan anlaşma doğrultusunda İdlib'le ilgili tüm sorumluluklarını yerine getirip getirmediği sorusunu yanıtlayan Putin, yapılacak şeylerin kolay olmadığını, tüm sorumlulukların henüz yerine getirilmediğini, ancak Türkiye'nin konu üzerinde çalıştığını ve gerekenleri yaptığını gördüklerini söyledi. Valday Tartışma Kulübü’nde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Türkiye’nin İdlib’le ilgili sorumluluklarını yerine getirip getirmediği sorusu yöneltildi.

İdlib’de silahsızlaştırılmış bölge oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Putin, Türkiye’ye Suriye krizini çözme konusunda yardım ettiği için teşekkür etti.

‘GÖRÜYORUZ, ÇALIŞIYORLAR’

Putin “Tüm sorumluluklar henüz yerine getirilmedi, ancak bunun üzerinde çalışıyorlar. Bunu görüyoruz, çalışıyorlar. Her şey o kadar kolay değil, aksine zor. Ancak Türkiye üstlendiği sorumlulukları yerine getiriyor. Anlaştığımız 15-20 kilometrelik İdlib’deki bölgenin kurulumuna devam ediliyor. Bölgedeki tüm ağır silahlar çıkarılmadı, tüm teröristler ayrılmadı. Ancak Türk partnerlerimiz sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli her şeyi yapıyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.