Qualcomm, Apple’ı “hırsızlık”la suçladı!

Qualcomm, Apple’ı “hırsızlık”la suçladı!

Qualcomm ile Apple’ın yıldızı bir süredir barışmıyor. Ortaya çıkan dava dosyalarına göre Qualcomm, bazı gizli bilgilerin ve ticari sırlarının Apple tarafından sızdırıldığını öne sürdü.

Apple hırsızlık iddiası konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Üstelik sızdırılan bu sırların Qualcomm’un ezeli rakiplerinden biri olan Intel’e gönderilmesi işi içinden daha da çıkılmaz bir hâle getirdi.

Apple ve Qualcomm arasında daha önce imzalanan ana yazılım anlaşmasının, gizli bilgilerin rakip firmayla paylaşılması sonucunda ihlal edildiği ifade edildi.

Bilindiği üzere iPhone’un son gözdeleri XS serisinde Apple Qualcomm’un çiplerini kullanmamıştı. İkili arasındaki sorunların bir kısmının da bu durumdan kaynaklandığı iddia edildi.

Qualcomm şirketinin genel danışmanı Donald Rosenberg ” Qualcomm’un değerli ticari sırlarının yasalara aykırı bir şekilde kullanılması, bir rakibe yardımcı olacak şekilde paylaşılması bize zarar verir ve bu durumun devam etmesine izin verilmemelidir.” dedi.

Apple hırsızlık iddiasını nisan ayında cevaplayacak

Qualcomm ve Apple firmaları arasında yapılan anlaşmaya göre Apple şirketi Qualcomm’un paylaştığı kaynak kod yazılımının ve araçlarının bilgi güvenliğini sağlamak zorundaydı. iPhone’larda kullanılan Intel çiplerinin performanslarını yükseltmek için Qualcomm’un ticari sırlarının kullanılması bardağı taşıran son damla oldu. Qualcomm’un bu bilgiyi ortaya çıkardıktan sonra kanıtları dava dosyasına eklediği ifade edildi.

Nisan ayında yapılacak duruşmaya yeni suçlamalar ekleyen Qualcomm’un davayı kazanıp kazanmayacağını zaman gösterecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.