Radyo Secen'de Sümer Ezgü rüzgarı esti

Radyo Secen'de Sümer Ezgü rüzgarı esti

Bülent Ekin'in hazırlayıp sunduğu Radyo Secen'de Babayani programına Türk Halk Müzüğinin sevilen ismi Sümer Ezgü konuk oldu.

Burdur'da geçen çocukluğunu anlatan değerli sanatçı Sümer Ezgü, o dönemin çocukluk yıllarında oynadığı oyunların kendini keşfetmesinde büyük payı olduğu dile getirdi. Babası öğretmen olan Sümer Ezgü görevlendirme nedeniyle Batı Trakya'ya gitmesiyle başlayan müzik yolculuğunun ilk adımlarını şu sözleriyle anlattı:

Babamın görevi nedeniyle Batı Trakya'da yaşamımızı sürdürmeye devam edince orada müziğe ilgim daha bir arttı. Nota, mondolin ve Cahit Arık hocamdan bağlama dersi aldım. 

19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisini kazandığım için Ankara'ya taşındım. Akademik eğitimim her ne kadar spor eğitimi olsa da müziğe olan ilgi ve alakam hiçbir zaman  içimde azalmadı.

1981 yılında Trt'nin açmış olduğu bir radyo yarışmasına katıldım. Türkiye'nin dört bir yanından katılımcılar vardı bu yarışmada. Bu yarışmayı kazananlardan biri de bendim. Bir yıl boyunca eğitim aldım. Eskiden öyle kolay kolay mikrofonu vermezlerdi, bu anlamda çok çalıştığımı, çok emek verdiğimi söyleyebilirim. Sonrasında Trt de 15 yıl boyunca çalıştım. 

İlk müzik ödülümü Çorum'a ait  İlvanlım türküsüyle aldım. Daha sonrası Tv.programlarım başladı ve Ankara Rüzgarı adlı müzik eğlence yayınlarıyla sevenlerimizle ekran karşısında buluşmaya başladık. Programlarım severek izleniyor ve en güzel bestelerime programlarımda yer veriyordum. İkinci ödülümü de Tv. programıyla almış oldum.

Bir sanatçının algısı açık olmalı... Yükselen değerleri ön plana çıkarabilmeli.  Her insanın yaşam hikayesi vardır, o hikayeyi bulmak ve o yolda yürümek lazım. Ben yapmış olduğum bestelerde, söylemiş olduğum türkülerde bir nevi kendi yolumu çizdim. Anadolu ile olan bağımı hayatım boyunca koparmadım. Özümü hiç bir zaman  kaybetmeden yolumda yürüdüm ve yürümeye de devam ediyorum. Meslek hayatımın 20 yılı Ankara'da 15 yılı da İstanbul'da geçti.

Son dört yıldır Antalya'da ikamet ediyorum. Üretmeye devam ediyorum. Antalya'nın Lara semtinde Sümer Ezgü Sanat Akademisi eğitim yerini açtık. Eğitim merkezimiz Milli Eğitime bağlıdır ve çok özel hocalarla çocuklar ve gençlere eğitim sertifakaları vermekteyiz.

Milli müziğimizi yaşatmaya devam etmenin iç huzurunu yaşıyorum diyebilirim. 

Bağlama, ud,keman,zurna.klarnet,saksofon, yetişkin ve çocuk drama eğitimleri, salon dansları,modern danslerı ve bale eğitimleri olmak üzere birçok etkinliğe Sümer Ezgü Akademik merkezi çatısı altında yer verilmektedir.

Öğrencilerimize Uluslararası eğitim sertifikası veriyoruz. Ben istiyorum ki herkesin yaşamına bir parça sanat girsin. Profesyonel olarak olmasa bile insanların kendi yaşamlarına dokunabilmesi için değerli ekibim ve ben bir yol gösterebiliyorsak ne mutlu bana...

Son olarak yakın zamanda bir Tv programı çalışmalarım var.  Çocuklara ve gençlere orkestra çalabilmeleri için mücadelemi vermeye devam edeceğim. Antalya'da iki yeni orkestra grubum var.Her iki grupta kendi alanlarında özel ve yetenekliler. Amacım sanata gönül veren insanlarla tüm zorluklara rağmen yorulmadan bu yolda yürüyebilmek...

Babayani programının konuğu Sümer Ezgü'yle geçekleşen canlı yayın radyo programı  Secen radyoya gelen mesajların okunması ve Sümer Ezgü türkülerinin dinlenmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.