Radyo Secen'in onur konuğu sosyal yardım elçisi Büşra Kılıç oldu

Radyo Secen'in onur konuğu sosyal yardım elçisi Büşra Kılıç oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi İşletme Mezunu Büşra Kılıç, ihtiyaç sahibi insanlara, sahipsiz sokakta yaşayan sevimli dostlarımızla ilgili yürüttüğü ‘Bir Yıllık Proje’ adını verdiği ‘Bu Senin Şansın’ çalışma ile dikkat çekiyor. 

Kılıç projesini kendisi gibi gönüllülük esasına göre katkı veren duyarlı insanlarla bu çalışmayı yürüttüğünü belirtti, Kılıç şimdi de SMA hastası ADA bebek için sağlığına kavuşması için herkese ‘Ada’ya kahve ısmarlar mısın” diye sesleniyor.

Kayıtsız kalamayız

‘Bir Yıllık Proje” adını verdiği projenin aslında her yıl devam ettiğini ve yıllardır aynı anlayışla projesini sürdürdüğünü belirten Büşra Kılıç, kimsenin cesaret edemediği, ilgisiz kaldığı bu konuyu severek ve her gün yeniden yenilenerek sürdürdüğünü hatırlattı. Kılıç, “Çevremde ki bir çok insan neden ve nasıl, niye böyle bir işe kalkıştığım konusunda çok soru yöneltmekte. Sen, biz, onlar kim olursa olsun kayıtsız kalamayacağımız bir konuya ben sadece öncülük etmiş oluyorum” dedi.

img-20201222-wa0024.jpg

Her şey ADA için

Büşra Kılıç, “Yardım faaliyetlerine bireysel olarak ilk olarak çocukluğumdan bu yana sürdürmekteyim. Kendimi bildim bileli bu anlayışla her canlıya ve ihtiyaç duyan herkese ulaşmayı görev bildim. Her yıl doğum günümde bir kampanya başlatıyordum çocuklar için. Bu yılda ADA Bebemiz var SMA hastası onun için çalışmalarımızı sürdürmekteyim. Arkadaşlarımı arayarak çevrelerinde bu tarz hastaları tespit etmelerini istiyorum. Belirlediğimiz bu adreslerde çalışmalar yaparak yapmamız gerekenleri sıralıyoruz” diye konuştu.

ADA için bir kahve ısmarlamaz mısınız ?

Kılıç, “ADA bebeğimiz için yürüttüğümüz çalışma instgram hesabımızda projenin nasıl işlediğine dair bilgiler sunuyoruz. Biz maddi bir talepte bulunmuyoruz. Projemize katılanlardan sadece kaç kahve ısmarlayabileceklerini soruyoruz. Onlar ısmarlayacağı kahve ADA Bebek ve diğer üzerinde çözümler aradığımız çocuklarımız için destek olmaktadır. Bu arada bir çok vakıf ve derneklerde gönüllü olarak görevlerde bulunmaktayım. Ulaşım, ulaştırma konusunda tamamen kendi imkanlarımla çözmek durumunda kalıyorum. Kendimden de çok giden ve katılım gösterdiğim anlar olmakta” dedi.

img-20201222-wa0023.jpg

Araştırmalarım devam ediyor

Kılıç, “Kimseyi incitmeden ve ailesinden de izin alarak tatlı bir şekilde paylaşımımızı böyle yapıyoruz. Ergin çocuklarımızı ise paylaşmamakta özen gösteriyoruz. İyiliği saklamadan yana olunmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Karşı tarafı incitmeyecek şekilde bu yaptıklarımızı teşvik edici olduğunu düşündüğümden bu görüşümü savunmaktayım. Sosyal Medya da sık sık araştırmalarda bulunuyor ve ihtiyacı olan çocuklarımıza ulaşmayı ayrıca sürdürmekteyim. Bazen çözümlerde tıkandığım yerde üzüntü duyduğum zamanlar oluyor. Ancak çalışmak ve koşmak zorunda olduğumu hatırlayarak enerjimi kaybetmeden bizlerden umut ve beklentisi olanları hatırlayınca yola devam ediyorum” diye konuştu.

Gönüllü ve sevgi dolu insanlar sayesinde…

ADA Bebek Hakkında bilgi veren Kılıç, “ADA’nın sağlığına kavuşmasının hayırsever ve duyarlı vatandaşlarımızın çabaları ile mutlu günlerine kavuşması mümkün. Doğum Günün de ADA ya kahve ısmarlamak istemez misiniz adı altında kampanya başlattık. ADA duyarlı vatandaşlarımızın destek ve katkıları ile sağlığına kavuşacaktır. Beni bu yolda yalnız bırakmayan tüm duyarlı insanlarımıza, arkadaşlarıma, çevreme çok çok teşekkür ediyorum. Çok güzel gidiyor her şey.  Heyecanımı hiç yitirmiyorum. Umudum duyarlılık gösteren ülke insanlarımız sayesinde hiçbir zaman yitirmiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.