RAHİM FİLMİ KORKULACAK BİR İŞLEM DEĞİLDİR

RAHİM FİLMİ KORKULACAK BİR İŞLEM DEĞİLDİR

Rahim filmi nedir, neden istenir, rahim filmi ağrıya neden olur mu?

Kadın hastalıklarının yaygın olarak görüldüğü günümüzde, buna yönelik geliştirilen tekniklerin tıp dünyasına girdiğini ve hastalıkların teşhis ve tanılanmasında kullanıldığını söylemek gerekir. Rahim filmi ya da diğer adıyla HSG, rahim tüpü kanallarının görüntülenmesinde kullanılan ve aynı zamanda meydana gelen tıkanıklıklar söz konusu ise verilen kontrast madde ile temizlenmesini sağlayan bir görüntüleme yöntemidir. 

Kadınlar arasında her ne kadar rahim filmi çektirmek bir korku ve paniğe kapılmalarına neden olsa da uzmanların yaptıkları değerlendirmeleri dikkate alarak çekimin yapılmasını ertelememek en doğrusu olacaktır. Rahim filmi, doğru uzman tarafından çekildiğinde herhangi bir ağrıya neden olmaz ve kişinin çekimden sonra işlerine dönmesinde herhangi bir sakınca görülmez. 

Ağrısız rahim filmi ile sağlığınıza kavuşun

Çocuk sahibi olamayanların sayısı, çevresel faktörler ve kişilerin özel durumlarından dolayı günümüzde yaygın olarak görülen bir problemdir. Çocuk sahibi olmak istediği halde 1 yıldan fazla korumasız cinsel ilişkiye girildiği halde çocuk sahibi olamayan kadınların birçoğunda görülen problem, rahim tüpü kanallarının kapalı olmasıdır. 

Bu durum, aslında günümüz şartlarında kolaylıkla çözülebilen bir problemdir. Rahim filmi, rahim tüpü kanallarının incelenmesinde kullanılan bir yöntem olmakla birlikte ilaçlı rahim filmi çektirildiğinde, rahim tüpü kanallarında enfeksiyon veya farklı nedenlerden dolayı meydana gelen tıkanıklıklar söz konusu ise verilen ilaç sayesinde bu tıkanıklıklar da giderilmektedir. Çoğu zaman kadınların rahim filminden sonra hamile kalmalarının nedeni de tıkanıklıkların giderilmesinden kaynaklı olduğu uzmanlarca bildirilmektedir. 

Rahim filmi neden istenir?

Genellikle kısırlık ve kapalı kanal ve kanser incelemelerinin net şekilde yapılması için istenen rahim filmi, tüp bebek öncesinde de istenir. Bunun nedeni de yine kısırlığa neden olan durumların net olarak öğrenilmek istenmesidir. İşlem uygulanırken kullanılan cihazda görülebilen bir sıvı (kontrast madde) rahim ağzından rahim içine verilir. 

Bu sıvı, rahim içi ve rahim tüpü kanallarının görüntülenmesinde yardımcı olur. Bu sıvının kullanılmasının bir diğer amacı da yukarıda da belirttiğimiz gibi rahim tüpü kanallarında tıkanmaların söz konusu olması halinde temizlenmesine yardımcı olmasıdır. Genellikle rahim filmi çektirenler 6 ay sonra kadınların hamile kaldıkları görülmektedir. Rahim filmi çektirmek ve hakkında detaylı bilgi almak ve rahim filmi üceti için Biyorad, internet sitesini ziyaret edebilir ya da çağrı merkezi iletişim numarasından arayarak bilgi edinebilir, randevu oluşturabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.