Rahmaninoff Turnesi Müziksev'de başlıyor

Rahmaninoff Turnesi Müziksev'de başlıyor

PİYANİST EMRE YAVUZ RAHMANİNOFF TURNESİNİ MÜZİKSEV’DE BAŞLATIYOR

Peşpeşe kazandığı uluslararası yarışmalardan sonra “sıradışı bir sanatsal kişilik” unvanını alan piyanist Emre Yavuz, Rahmaninoff Turnesini MÜZİKSEV’de vereceği resitalle başlatacak. Yavuz, bestecinin doğum günü olan 1 Nisan’da saat 19.00’da başlayacak resitalinde bestecinin Op 23 On Prelüd ve 2 numaralı piyano sonatını çalacak. 

15. Viyana Uluslararası Piyano Yarışması birinciliği ve Schubert Özel Ödülü, 13. Uluslararası Schubert Piyano Yarışması üçüncülüğü ve Kissingen Piyano Olimpiyatları birinciliği sahibi olan piyanist Emre Yavuz, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Beethoven Turnesi gerçekleştirmişti. Emre Yavuz, kemancı Tolga Kulak ve çellist Gözde Yaşar kurdukları Geistesblitz Trio ile bu kez tüm yıl sürecek Uluslararası Rahmaninov Turnesi’ne hazırlanıyorlar.

Sergey Rahmaninov’un eserlerinin seslendirileceği turne; yurt içi ve dışında düzenlenecek resital, oda müziği ve orkestralı konserleri kapsıyor. Üç etaptan oluşan turnenin Nisan-Mayıs-Haziran ayında yer alan ilk etabında 11 Nisan 2018 Ankara Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, 28 Nisan 2018 İzmir Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, 5 Mayıs 2018 Yeldeğirmeni Sanat, 8-9 Mayıs 2018 Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 17 Mayıs 2018 Eskişehir Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, 19 Haziran 2018 Frankfurt Steinway & Sons, 29 Haziran 2018 Piano Salon Dresden’de düzenlenecek resitaller ve Geistesblitz Trio konserleri yer alıyor.

Sonbaharda çoğunlukla yurt dışında; aralarında Almanya, Avusturya, Belçika ve Fransa’da gerçekleşecek konserlerin de yer aldığı ikinci etabın ardından üçüncü etapta Emre Yavuz Bilkent Senfoni Orkestrası ile konser verecek.  

Emre Yavuz 2013’te Zubin Mehta yönetiminde Tel Aviv’deki yıllık geleneksel Gala Konseri’nde Beethoven’ın 3. Piyano Konçertosu’nu seslendirmiş ve 2015’te 2. Hacettepe Ulusal Piyano Yarışması’nda, 2016’da 15. Viyana Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödüllerini ve Schubert Özel Ödülü’nü, Dortmund’da düzenlenen 13. Uluslararası Schubert Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülünü kazanmıştı. Yavuz, 2017 yılında Bad Kissingen’de 15.’si düzenlenen Kissingen Piyano Olimpiyatları’nda birincilik ödülüne layık görülmüştü.

Geistesblitz Trio, Amerika ve Avrupa’da eğitim görmüş üç müzisyenin; kemancı Tolga Kulak, çellist Gözde Yaşar ve piyanist Emre Yavuz’un İzmir’de bir araya gelmeleri ile oluştu. Her biri farklı oda müziği topluluklarında da çalan grup üyeleri, ‘aniden gelen ilham, fikir yoğunluğu’ anlamını taşıyan “Geistesblitz” adıyla ilk konserlerini 2017 yılında İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde vermiş ve aynı yıl 1. Eğirdir Oda Müziği Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülmüştü. Repertuvarlarında ağırlıklı olarak Viyana Okulu ve 19. Yüzyıl eserlerine yer veren Piyanolu Trio, çalışmalarını yurt dışında da devam ettirme amacını taşıyor.

Emre Yavuz ve Geistesblitz Trio’nun turne programına http://www.emreyavuz.net/events sayfasından ulaşılabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.