Rahşan Ecevit'in asansöre bindirilmek  istenmemesini, Meclis gündemine taşıdı

Rahşan Ecevit'in asansöre bindirilmek istenmemesini, Meclis gündemine taşıdı

BAYIR'DAN BAŞBAKAN'A RAHŞAN ECEVİT SORUSU

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ‘KKTC'nın Kuruluş Yıldönümü’ resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın korumaları tarafından "Komutan gelecek" denilerek, Merhum Başbakanlardan, ’Kıbrıs Fatihi’ Bülent Ecevit'in 93 yaşındaki eşi Rahşan Ecevit'i asansöre bindirilmek istenmemesini, Meclis gündemine taşıdı. Bayır, Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, ‘’ Kıbrıs Fatihi olarak bilinen Bülent Ecevit’in eşi, Rahşan Ecevit’i, Genelkurmay Başkanı korumaları tarafından asansöre bindirilmek istemeyişini nasıl karşılıyorsunuz? Rahşan Ecevit’e asansöre almak istemeyen Korumalar ile ilgili bir soruşturma başlatacak mısınız?  Genelkurmay Başkanı bu durumla ilgili açıklama yapacak mıdır?’’ sorularını yöneltti.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Merhum Başbakanlardan, ’Kıbrıs Fatihi’ Bülent Ecevit'in 93 yaşındaki eşi Rahşan Ecevit'e, Ankara’da düzenlenen, ‘KKTC'nın Kuruluş Yıldönümü’ resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın korumaları "Komutan gelecek" diyerek 93 yaşındaki Ecevit'i asansöre bindirmek istemediği yazılı ve görsel basında yer almıştır.

Bu bağlamda,

1,Kıbrıs Fatihi olarak bilinen Bülent Ecevit’in eşi, Rahşan Ecevit’i resepsiyonda, Genelkurmay Başkanı korumaları tarafından asansöre bindirilmek istemeyişini nasıl karşılıyorsunuz?

2,Rahşan Ecevit’e asansöre almak istemeyen Korumalar ile ilgili bir soruşturma başlatacak mısınız?

3.Genelkurmay Başkanı bu durumla ilgili açıklama yapacak mıdır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.