Rahvan At Yarışları Menemen'de düzenlendi!

Rahvan At Yarışları Menemen'de düzenlendi!

Menemen Belediyesi tarafından ata sporu ve ilçe geleneği olan rahvan atçılığını yaşatmak için bu yıl 7.si yapılan Geleneksel Rahvan At Yarışları, binlerce yarışseveri Menemen’de bir araya getirdi.

Gün boyu büyük bir ilgiyle izlenen yarışlarda sergilenen kıyasıya mücadele nefesleri kesti. 7. Menemen Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları’nı izlemek için Türkiye’nin dört bir yanından Menemen’e gelen yarışseverlerin bir kısmı tribünlere sığmayınca yarışları, kamyon kasası ya da traktör römorkundan izledi.

whatsapp-image-2019-11-03-at-13.38.28.jpeg

Başkan Aksoy: “Rahvan At Yarışları geleneğimizi devam ettireceğiz”

Menemen Belediyesi Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin zeybek gösterileri ile renklenen yarışlar, dualar eşliğinde başladı. Rahvan At Yarışları’nı izlemeye gelenleri selamlayan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, yarışların centilmenlik içerisinde geçmesini diledi. Yüzyıllar öncesinden gelen bir gelenek olduğunu aktaran Başkan Aksoy, Rahvan isminin çok önemli bir karşılığı olduğunun altını çizerek, bu geleneğin Orhun yazıtlarına dayandığını belirtti. Türklerin Rahvan atlarıyla Orta Asya’dan Anadolu’ya göç ettiklerini dile getiren Başkan Aksoy, “Rahvan At Yarışları bizim ata sporumuzdur. Bizim geleneğimizi göreneğimizi nakış nakış işlemiştir. Bu yüzden bu geleneğimizi devam ettireceğiz” diye konuştu. 

whatsapp-image-2019-11-03-at-13.38.20.jpeg

99 bin 500 TL para ödülü

900 metrelik kum piste sahip Seyrek Arena’da, bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından 200 at ve jokey kıyasıya mücadele etti. Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, 4’lü Tay, 3’lü Tay, Tozkoparan, Taze 5’li, Köylü Dörtnal, İthal A ve İthal B olmak üzere 13 farklı kategoride yarışlar yapıldı. Yaklaşık 6 saat süren yarışlarda dereceye girenlere, yarışlar sonrasında düzenlenen törende kupa ve toplamda 99 bin 500 lira para ödülü takdim edildi.
whatsapp-image-2019-11-03-at-13.38.24.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.