RAMAZAN BAYRAMI

RAMAZAN BAYRAMI

Suat Bıçak yazdı

Bir oruç ayını daha geride bıraktık. Allah tüm ibadet ve niyetlerimizi kabul etsin. Bu sene geçtiğimiz üç seneye oranla biraz daha serbest bir ramazan ayı geçirdik. Hatta son günlerde maskenin kullanımı tamamen serbest hale getirildi. Artık sadece isteyenler istedikleri yerde maskelerini takabilecek. Bazı insanlarda özellikle hastalığı geçirmiş kişilerde maske bir alışkanlık haline geldi. Bence bu biraz gereksiz. Çünkü aldıkları antikorlar ile zaten doğal bir bağışıklığa kavuşmuş bir bünyeyi oksijensiz bırakmamak gerekiyor. Ancak yaşanan ölümler ve çevredeki olumsuz tepkiler insanların hala endişe etmesine sebep oluyor.

Bayramlar tüm güzelliklerin bir arada yaşandığı, aile ve akrabaların sebepsizce ve mutlu olarak bir araya geldikleri ender günlerdendir. Kültür olarak insanları ağırlamayı onlara ikramlarda bulunmayı çok severiz. Son birkaç yıldır bu tarafımızı çok gösteremedik ama bu bayram sanırım herkes daha rahat bir şekilde misafirlerini ağırlayacak yada başkaların evine giderken kendini daha güvende hissedecek. Şahsen bayramda anne ve babamın ellerini öpmeyeli kaç bayram geçti bilmiyorum. Tekrar o günlere dönmemek en büyük temennimiz.

Asıl önemli olan bayramlarda ihtiyaç sahiplerini unutmayalım. Onlarında herkes kadar güzel ve mutlu bir bayram geçirmesi için elimizden geleni yapalım. Bunu yapmaya en yakınımızdan varsa akrabalarımızdan başlamak gerekir. Yada mahallemizde en fazla ihtiyaç sahibi olan kişileri bir düşünelim. Çocuklarına bayramlık alamayan bir çok insan var. Herkes bir kişiye yardım elini uzatsa toplumda yardım edecek kimse kalmayacak. Zaten bayramlarda bu yüzden herkes birbirine yardım elini uzatsın diye. Sadece imkanı olanlar gezsin eğlensin diye değil. Fakirlerinde ihtiyaçlarını karşılamak için. Unutmayalım ki bayramlar dışında ihtiyaç sahiplerini hatırladığımız çok fazla özel günümüz yok. O yüzden bu ramazan ve kurban bayramlarını iyi değerlendirelim.
5ec661d4ae298b83f02fba71.webp
Bugün arefe günü ve birilerini sevindirmek için en uygun zaman. Biliyorum ki herkesin bütçesi son zamanlarda daha da kısıtlı ama sizden daha kötü durumda olan insanların yerine kendinizi bir koyun. Bir gün hepimiz yardımlara muhtaç hale gelebiliriz. Bunu sakın unutmayın. Cebimizden çıkan birkaç meblağ size huzur olarak geri dönecek bunu garanti edebilirim. Ve bir başka hassas konu ise yaptığınız yardımları elimizden geldiğince kimseyi rencide etmeden gizlice yapmamız gerekir. Her yapılanı soysal medyada paylaşmamız gerekmiyor. Buda böyle bir şey. Yapacağınız yardımlar sizin ruh sağlığınıza iyi gelecek. Bunun manevi huzurunu düşünün sadece.

Yazdıklarım aslında herkesin bildiği uyguladığı şeyler, ben sadece bayram vesilesi ile bir nebze olsun dimağınızı tazelemek istedim. Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın. Hepinizin bu konuda gerçekten çok hassas olduğuna inanıyorum.

Şimdiden Ramazan Bayramınızı en samimi duygularımla kutluyorum. Huzurlu bir bayram tatili sizlerle olsun. Trafiğe dikkat etmeyi de unutmayın. Hoşçakalın…

Çok Gezin, Çok Okuyun ve Çok Sorun

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.