Raporlara göre Apple, iPhone pil ömrünü abartıyor!

Raporlara göre Apple, iPhone pil ömrünü abartıyor!

Geçtiğimiz günlerde değeri tekrardan bir trilyon dolar civarına ulaşan Apple, iPhone modellerinin pil ömrünü abartmasıyla gündeme geldi. 

Pek çok şirket teknik detaylar sayfasında ufak süslemeler yapsa da, Apple için iddialar biraz daha büyük. Yeni araştırmalara göre Apple, iPhone pil ömrü bilgilerini abartıyor. Konuyla ilgili gelişmeler ve detaylar haberimizde.

Apple, iPhone pil ömrü bilgilerini olduğundan fazla gösteriyor!

İngiltere Tüketici Savunma Grubu, yayınladığı yeni raporla bazı ilginç bilgileri paylaştı. Kurum yaptığı araştırma ile birlikte, Apple’ın bazı iPhone modellerinin pil ömrünü abarttığını iddia etti. Yayınlanan raporda yer alan bilgiye göre, gerçek performansı ile en uyumsuz sonuçları sunan model iPhone XR oldu. Peki İngiltere Tüketici Savunma Grubu bu fikirlere nasıl vardı?

Grup, tam dokuz farklı iPhone modelini test ettiklerini ve açıklanan resmi özelliklerle uyumsuzluk gösterdiklerini belirtti. Söz konusu uyumsuzluk her modelde yüzde 18 ila yüzde 51 arasında değişiyor. Raporda yer alan bilgilere göre iPhone XR modelinin resmi kayıtlardaki görüşme süresi, yaklaşık olarak 25 saat. Bununla birlikte grup tarafından yapılan testlere göre, gerçek performansı ise 16 saat 32 dakika olarak belirlendi. Bu iddiaların ardından açıklama yapan Apple, ürünlerin titizlikle test edildiğini ve pil ömrü iddialarının arkasında olduklarını belirtti.

Bu araştırma nasıl gerçekleştirildi?

İngiltere Tüketici Savunma Grubu ise, araştırmanın hangi koşullarda yapıldığını açıkladı. Gruba göre araştırma, bağımsız olarak yeni alınan iPhone modelleri ile tam dolu şarjla, şarj bitene kadar yapıldı. Tam dolu şarjın ardından görüşme başlatılıyor ve şarj bitip telefon kapanıncaya kadar sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.