Red Dragon Çin Restoranları'nda sebze ve etler yerli

Red Dragon Çin Restoranları'nda sebze ve etler yerli

Red Dragon Çin Restoranları zinciri sahibi Tolga Işık, hijyene ve yerli malzeme kullanımına dikkat ettiğini söyledi.

Mehmet ÖZDOĞRU- Çin lokantası  Red Dragon Chinese Restaurant, 1983 yılında İzmir Alsancak’ta kapılarını açmış. Çeşitli Çin mutfağı lezzetlerini kurulduğu günden bu yana sunan Red Dragon, ilk yıllarda oluşan ön yargıyı zaman içerisinde kırmış. Bu ön yargının kırılmasında en büyük etken ise Çin lezzetlerini Türk damak tadıyla birleştirmeleri olmuş. Seçici menüler yaparak belirli kitlelere daha kolay ulaştıklarını belirten restoran zincirleri sahibi Tolga Işık, vegan menüler ile pek çok kişiye ulaştıklarını aynı zamanda yakaladıkları lezzetten dolayı yerli ve yabancı tüm müşterilerin memnun olduğunu söyledi.

img_0040.jpg

Misafirlerimiz Tedirgin Olmasın

Tüm dünyanın panik duyduğu virüsün farkında olduğunu belirten Işık, insanların corona virüsü nedeniyle tedirginlik duymaması gerektiğini belirtti. Işık, “İnsanlar tedirgin oluyor malzemeler Çin’den geliyor diye. Oysa tüm malzemelerimiz yerli. Yemeklerde kullandığımız malzemeler tavuk, dana, ördek ve balık. Ördek Çin mutfağında çok ünlüdür. Bizim ördeklerimiz ise Balıkesir’den bir çiftlikten geliyor. Diğer et ürünlerini de buradan temin ediyoruz zaten” dedi. Çalışanların da ayrıca Türk olduğunu belirten Işık, ‘Sadece malzemeler değil, ekipte Türk asıllı’ diyerek vatandaşa seslendi.

Işık, “Bir kişi Çin uyruklu, o da 20 senedir burada yaşıyor. Kendisi Türk vatandaşı. Adı Abdullah” dedi. İzmir’de bulunan en eski Çin restorantı olduklarını ve belirli bir müşteri kitlesine sahip olduklarını belirten Işık, “Kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. Herkes rahatça gelip yemeğini yiyebilir. İnsanlar ilk başta biraz tedirgin oldular. Malzemeler nereden geliyor gibi pek çok soru yönelttiler. Sonra sonra bu kaygı geçti. Eski halimize geri döndük” dedi. Hijyen ile ilgili her zaman çok dikkatli olduklarını ve başından beri bu çizgiyi korumalarının başarılarının en büyük sırrı olduğunu ve müşteri memnuniyetini her şeyden önde tuttuklarını belirten Işık, ‘Lezzetimiz çok beğeniliyor. Çin yemeklerini yerli malzemelerle yapıyoruz. Zengin bir menümüz var. Gelmek isteyen ve Çin mutfağına İlgisi olan herkesi bekliyoruz’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.