Reddit de kısa video furyasına katıldı

Reddit de kısa video furyasına katıldı

Forum konseptiyle hizmet veren online platform Reddit, birçok sosyal medya platformunun yaptığı gibi TikTok benzeri kısa video bölümünü bünyesine kattı. Özellik şu an yalnızca iOS cihazlarda kullanılabiliyor.

Kısa ve tekrarlayan video konsepti yıllar önce Vine uygulaması aracılığıyla geniş kitlelerce benimsenmiş, ardından TikTok tarafından devralınarak geliştirilmişti. TikTok’un bu konsepti tekrar popüler hale getirmesinin ardından bazı sosyal medya platformları bu trendi takip ederek, karşımıza ‘Reels’ ve ‘Shorts’ gibi özelliklerle çıkmıştı. Yeni bir güncellemeyle bu akıma katılan son uygulama da Reddit oldu.

Kullanıcıların metinlere ek olarak resim ve video da paylaşabildiği tartışma platformu olarak işlev gören Reddit, platforma TikTok havası katan, kısa video bölümünü kullanılabilir hale getirdi. Arama butonunun hemen yanına eklenen video butonu, henüz sadece iOS’ta kullanılabiliyor.

YouTube’un Shorts’u ve Instagram’ın Reels’ından sonra popüler kısa video konseptinden uzak kalmak istemeyen Reddit, platformunda aktif bir kısa video bölümü oluşturmak için ilk adımı attı. Aslen forum konseptiyle işleyen platforma bugün gelen bir güncelleme, arama butonunun yanına bir video butonu ekledi. Butona basınca açılan bölümün çalışma prensibi ise başka sosyal medya platformlarının benzer girişimleriyle aynı: Bölüme girdiğiniz anda karşınıza bir video çıkıyor. Yukarı ve aşağı kaydırarak videolar arasında gezinebiliyorsunuz. Beğendiğiniz videolar da muhtemelen daha sonra bu bölümde karşınıza çıkacak videoları etkiliyor.

522c62cc21476b1e05a619735ffb125e0f1340f4.webp

Cihazlara yeni yeni gelmeye başlayan özellik, şu an yalnızca iOS cihazlarla sınırlandırılmış durumda. TikTok, kendine has algoritmasıyla bilinen bir platform. Ancak Reddit'in algoritması henüz bilinmiyor; özünde bir forum sitesi olduğundan dolayı videoları yanıt verilen gönderilere göre gösteriyor olabilir. Ayrıca gösterilen videolar diğer platformlardaki gibi bu özelliğe göre üretilmiyor. Bu bölümü açtığınızda karşınıza çıkan videoların hepsi halihazırda gönderilerin altına yerleştirilmiş videolar. Ancak ilerleyen zamanlarda, belki de özelliğin Android’e de gelmesiyle birlikte Reddit’te de bir kısa video çekme özelliği görebiliriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.