REFERANDUM İPTAL EDİLDİ

REFERANDUM İPTAL EDİLDİ

İzmir Valiliğinin yapmış olduğu başvuru üzerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

İzmir’in Karabağlar llçesine bağlık Kavacık Mahallesi’nde yapılması düşünülen referandumun İzmir Valiliğinin yapmış olduğu başvuru üzerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi

.

kavacik2-(1)-001.jpg

Valilikte Kavacık toplantısı yapıldı

İzmir’in Karabağlar İlçesi’ne bağlı ve kara üzümleriyle ünlü Kavacık Mahallesi’nde iki kişi tarafından toplanan ve Yüksek Seçim Kurulu’na götürülen imzalarla, Kavacık’ın Güzelbahçe İlçesi’ne mi yoksa Karabağlar İlçesi’ne mi bağlı kalması konusunda referandum kararı çıkartıldı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından, getirilen imzalara bağlı olarak çıkarıldığı iddia edilen karar; Karabağlar’da siyasi partileri ve yerel idarecileri birleştirdi.

Siyasi partiler Kavacık’ta birleşti

Referandum kararıyla ilgili olarak Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, CHP’li Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur, SP İlçe Başkanı Adem Aktaş, Kavacık Mahallesi Muhtarı Şinasi Köse biraraya gelerek, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret ettiler. Kaymakam, belediye başkanı, partilerin ilçe başkanları ve mahalle muhtarı, Kavacık Mahallesi’nde bütün hizmetlerin Karabağlar yerel yönetimleri tarafından fazlasıyla karşılandığını belirterek, Kavacık’ın Karabağlar’a bağlı kalması konusunda hemfikir olduklarını belirttiler.

Kavacık Muhtarı ‘İmzalar ulaşım sorunu için toplandı’ dedi

Kavacık Mahalle muhtarı, imzaların ulaşım sorununun çözümü için toplandığını, imza verenlerin çoğunun mahallelerinin Güzelbahçe’ye bağlanması konusunda imza attıklarını dahi bilmediklerini ve imza atanlar arasında seçmen vasfı taşımayan öğrencilerin imzalarının dahi yer aldığını anlattı.

Öğrencilerin imzaları çıktı

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, ivedi olarak konunun araştırılması için talimatlar verdi. Valilik kanalıyla yapılan inceleme de de tıpkı Kavacı Muhtarı Şinasi Köse’nin söylediği gibi seçmen vasfı olmayan öğrencilerden imza alındığı, okuma yazması olmayan insanlardan dahi imza toplandığı, mahallede referandum amaçlı imza toplandığının ekseriyet tarafından da bilinmediği gerçeği ortaya çıktı. İzmir Valiliği, seçim kurulu tarafından alınan referandum kararının, eksik ve hatalı toplanan imzalara dayalı bir talep üzerine alınmış olduğunu belirterek Yüksek Seçim Kurulu’nda bu kararın iptal edilmesini isteyerek başvuruda bulundu.

22472483_329916657476494_1057546187_n.jpg

Yüksek Seçim Kurulu’nda iptal kararı çıktı

İzmir Valililiğinin yapmış olduğu başvuru üzerine Kavacık Mahallesi’nde ve toplanan imzalar üzerinde inceleme yapan Yüksek Seçim Kurulu, valiliğin yaptığı itirazı haklı bularak, mahalle muhtarının imzasının olmadığı ve bu amaçla yazılmış bir dilekçenin de bulunmadığı gerekçe göstererek ilçe seçim kurulu tarafından alınan referandum kararının iptaline karar verdi.

‘Karabağlar, demokrasi ve hukuk kazandı’

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararından sonra kısa bir açıklama yapan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, kararla birlikte Karabağlar’ın, demokrasinin ve hukukun kazandığına dikkat çekerek, “Demokrasi ve hukuka uygun her türlü seçimin herkesin hakkı olduğunu düşünüyoruz. Ama hukukun dışına çıkıldığı ve demokrasinin sekteye uğratıldığı durumlarda tabi olarak yapılacak seçimlerinde meşrutiyeti kalmayacaktır. Kavacık, genetik olarak derinden Karabağlar’a bağlıdır. Kavacık’ın kara üzün bağları Karabağlar’a isim vermiştir. Biz bir olmayan bir adımın daha atılarak Karabağlar’ın simgesi olan kara üzümün Karabağlar logolarında yer almasını gerektiğine inanıyoruz.” Dedi.‘Ciddiyeti olan seçimi her zaman destekleriz’

Valilikteki toplantıda Kavacık Mahallesi’ndeki gerçeyi sözlü olarak anlatan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, “Gerçekten ciddi anlamda burada bir referandum seçimi yapılacaksa bunu sonuna kadar destekleriz. Ancak böyle öğrenci imzaları toplanarak, başka amaçla imza attığını söyleyen insanların iradelerinin kötü kullanımıyla yapılan seçimden hiç kimsenin ve özellikle yöre sakinlerinin fayda görecektir. Kaldı ki, Kavacık, kara üzümüyle Karabağlar’a isim genetiği olan bir mahallesidir. Valiliğimizin araştırması ve başvurusundan sonra Yüksek Seçim Kurulu’nun bu referandum kararını iptal edeceğini düşünüyoruz” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.