Reflekterapi'nin Boyun Fıtığı Tedavisindeki Yeri

Reflekterapi'nin Boyun Fıtığı Tedavisindeki Yeri

Elif Topaloğlu yazdı...

Geçen hafta yaşam kalitemizi oldukça düşüren bel fıtığından bahsetmiştik. Bu hafta da özellikle masa başı çalışanların kabusu olan Boyun Fıtığı'ndan ve alternatif tedavi yöntemi olan Refleksterapi ile ilişkisinden bahsedeceğim. Boyunda 7 adet omur cismi bulunur. Yapıları itibari ile bir önceki yazımda anlattığım bel omurlarından tek farkları, daha küçük olmalarıdır.Her omurga arasında yastıkçık dediğimiz kıkırdaklar mevcuttur. Bu kıkırdak yapının yırtılarak omurga içinde seyreden omuriliğe veya kolla dağılan sinirlere baskı yapması sonucu oluşan hastalığa boyun fıtığı denir.

Boyun Fıtığı ani ve güçlü boyun hareketleri, ağır kaldırmak, ani,ters dönüşler, araba kullanırken emniyet kemeri takmadan ani fren yapılması, geçirilmiş boyun travması ve spor yaralanmaları sonucu oluşabilir.

Boyun Fıtığı, Şiddetli boyun ağrısı veya kolla vuran ağrı, orta düzeyde sık tekrarlanan a ğrılar, ağrıyla birlikte kolda kuvvetsizlik, ağrıyla birlikte kol ve ayaklarda uyuşma, kol ve ayaklarda giderek artan güç kaybı gibi belirtilerle kendini gösterir.

Geçen haftada belirttiğim gibi, refleksterapinin orta ve hafif düzeydeki fıtıklarda düzeltici etkisi temelde gerilen ve sıkışan sinirlerin yumuşatılıp, basının ortadan kaldırılması ve sıvı dengesinin tekrar kurulmasına dönük bir amaç hedeflenmesidir. Bel ve boyun fıtığının oluşmasına neden olan en önemli faktörlerden birisi olan sinir ve stres hali reflekterapi ile ortadan kaldırılarak vücut üzerinde bir gevşeme hali oluşturulur. Bel fıtığına uygulanan Refleksterapi'den tek farkı boyun fıtığı tedavisinin ayaktan çok elden uygulanmasıdır. Bu amaçla ellerimiz üzerinde sadece omur bölgeleri değil stres oluşumuna neden olan ve vücuttaki genel gerginlikle ilişkisi olan organların da el ve ayak tabanındaki sinir izdüşümleri uyarılarak vücutta genel bir gevşeme oluşturulur.

 Boyun fıtığından kaynaklanan boyundan kollara ve sırta doğru vuran ağrıların ve uyuşma hissinin de refleksterapi ile ortadan kaldırılması mümkündür. Bel fıtığında olduğu gibi boyun fıtığında da birçok vaka ameliyatsız çözülebilecek durumda oluyor, amaliyatın riskleri ve hastalığın yenileme olasılığı düşünüldüğünde doğal bir tedavi yöntemi olan Refleksterapi çok iyi bir seçenek oluyor. Bu sebeple seanslarımın çoğunu bel ya da boyun fıtığı hastaları oluşturuyor. Hastaların sonuçlarını inceleyerek medikal tedavi, fizik tedavi yanı sıra tamamlayıcı olarak Refleksterapi uyguluyoruz. Tedavi sonrası ara ara koruyucu olarak Refleksterapi'ye devam eden hastalarda hastalığın kendiliğinden tekrarlama riski de ortadan kalkıyor. Hepinize ağrısız sağlıklı günler dilerim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.