Reflü Oruç Tutmanıza Engel Değil!

Reflü Oruç Tutmanıza Engel Değil!

Elif Topaloğlu yazdı: Reflü Oruç Tutmanıza Engel Değil!

Sevgili Medya Ege Okurları,

Ramazanın gelmesi ile birlikte oruç tutmak sağlıklı mı soruları gelmeye başladı.

Uzun süren açlığın vücutta yarattığı detoks etkisi tartışılmaz, sağlıklı bir insanın oruç tutması karaciğer ve böbrekleri temizleyecek, vücudu yenileyecektir. Fakat önemli sağlık sorunları ve şeker, tansiyon, kalp hastalığı, böbrek yetmezliği gibi sürekli ilaç kullanmalarını gerektiren kronik hastalıkları olan bireylerin oruç tutmaları önerilmez. Bunun dışında görece daha masum hastalıklarda bünyeye verdiği rahatsızlık ve ağrıdan dolayı oruç tutmaya engel olabilir. Özellikle mide hastalıkları olan bireyler uzun süre açlığın midede yarattığı asitten dolayı oruç tutamazlar. Özellikle Reflü… Halk arasında ‘mide reflüsü’ olarak bilinen ‘Gastro Özofagoel Reflü’ hastalığı mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasıdır.

Batı toplumunun 30 yılda en hızl artan kanser olan yemek borusu kanseri çoğu kez reflünün yol açtığı hücresel değişim tarafından tetiklenmektedir.

REFLÜDEN UZAK KALMAK İÇİN

– Sigara bırakılmalıdır.
– Gazlı ve asitli içeceklerden uzak durulmalıdır.
– Alkol.kafein gibi içeceklerden
– Yağlı,baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
– Yatmadan en az 3 saat önce yemek sona erdirilmelidir.
– Sıkı kemer ve kıyafetlerden kaçınılmalıdır.

Refleksoloji ile Mide reflüsü tedavisinde, Mide, nefes borusu, yemek borusu ve mide kapakçığını kontrol eden sinirlerin aktive edilmesine dayanır. Çok başarılı sonuçları olup tamamen doğal bir tedavi yöntemidir.

Birçok rahatsızlık refleksoloji sayesinde bedenin kendi kendini iyileştirme sistemi devreye sokularak tedavi edilir. Stres, uykusuzluk, migren, sindirim problemleri, mide rahatsızlıkları, alerjiler, bacak ağrıları, kramplar, bel ağrısı, sırt ağrısı, mesane iltihapları, bronşit, kronik yorgunluk, kronik ağrı, kabızlık, ishal, kulak iltihapları, kadın hastalıkları, ateş, gastrit, saman nezlesi, baş ağrıları, vertigo, regl ağrıları ve gerginliği, depresyona iyi gelir. Seanslar ilerledikçe birçok şikayet kendi ritminde ve seanstan seansa azalarak sona erecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.