Reflü ve kabızlığa çare oluyor

Reflü ve kabızlığa çare oluyor

Kudret narı keskin tadından ve acılığından dolayı çiğ olarak tüketilemeyen sebzeler arasındadır.

Hindistan'da karela olarak bilinen, kudret narı dünyanın dört bir yanındaki tropikal ve alt tropikal bölgelerde bulunur. Kudret narı çeşitli kabak ve su kabakları içeren kabak ailesine veya kabak ailesine aittir. Kudret narının sindirim sistemi hastalıkları ve dolaşım sistemi hastalıklarına birçok yararı olduğu bilinmektedir. Sağlığımıza bu kadar faydalı olan kudret narının nasıl yendiğini de bilmek gerekmektedir. Kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabı oldukça basittir. Kudret narının faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için sağlıklı pişirme tekniklerini denemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Kudret narını kızartma veya marmelat olarak tüketmek sağlık açsından herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabını arayanlara işte Kudret narı nasıl yenir?

Kudret narının içeriğinde acımsı bir sıvı barındırır. Bu acıyı azaltmak adına kudret narını pişirirken bazı sebzelerle birleşim oluşturmanız, yemeğin acısını azaltmaya yardımcı olacaktır. Soğan, patates ve domates gibi sebzelerle kudret narını pişirebilirsiniz. Kudret narını pişirmeye başlamadan önce aşağıda vermiş olduğumuz kudret narı nasıl yenir sorusuna cevap niteliğinde olan kudret narı pişirme tekniklerine göz atabilirsiniz.

Kudret narının acısı nasıl azaltılır?

- Kudret narını düzgün bir şekilde kazın 

-Tüm tohumları çıkarın, özellikle de büyük olanları

- Düzgün bir şekilde yıkayın, tuzla beraber marine edin ve en az yarım saat boyunca bir kenara bırakın 

- Kudret narının suyunu sıkın. 

- Aşırı tuzun temizlenmesini sağlayarak düzgün bir şekilde yıkayın 

- Kesilmiş parçaları su ve limon karışımında kaynatın. 

- Kudret narını demirhindi suyunda en az yarım saat bekletmekte pişirirken oldukça yardımcı olacaktır.

Kudret narının içerisindeki aşırı acı tat azaldığında bu sebzeyle pişirmek kolaylaşır. Aromatik baharatlar ve diğer sebzelerle birlikte pişirildiğinde bu yemeğe hayran kalabilirsiniz.  Sadece lezzeti değil kudret narını tüketmek sağlık açısından da müthiş faydalar sağlayacaktır. Lezzetinin yanı sıra muhteşem faydaları yanınıza kar kalacaktır.  

Kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabını birkaç tarifle de sizlere açıklayalım. İşte kudret narı nasıl yenir sorusuna cevap olarak araştırdığımız enfes tarifler…

Kudret narını ilk olarak dilimlere ayırın. 

1 tas suyun içerisine 3 çorba kaşığı tuz atın. Tuzlu suyun içerisinde dilimlemiş olduğunuz kudret narı dilimlerini 15 dk boyunca bekletin. Daha sonra tuzlu sudan çıkartıp iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra kudret narı dilimlerini elinizle sıkın. 

Teflon yağsız bir tavada kudret narı dilimlerini yüksek ateşte kızartın, açık kahverengiye gelinceye kadar devam edin. 

Daha sonra bol yağın içerisinde kudret narı dilimlerini kızartın. Kevgirle tavadan alın. Aynı yağın içerisine kimyon, zerdeçal, kişniş, biber tozu ekleyip kudret narı dilimlerini bu baharatlarla soteleyin. 
 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.