Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı yeni taliplerden rahatsız

Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı yeni taliplerden rahatsız

Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı yetkilileri, Foça'da atıl durumda bulunan eski Devlet Hastanesi binasını başka amaçlarla kullanmak üzere ortaya çıkan yeni taliplerden rahatsız olduklarını açıkladı.

İzmir’in Foça ilçesinde Küçükdeniz sahiline 1932 yılında inşa edilen ve aralıksız 87 yıl sağlık hizmeti veren Foça eski Devlet Hastanesi, yeni hastane binasının yapılmasıyla 2019 yılında atıl bırakıldı. Çürümeye terk edilen bina için 4 yıldır eylem ve çağrılar yapan vatandaşlar ve STK’ler binanın sağlık ocağı, aile hekimliği, 112 ambulans hizmetleri merkezi, yaşlı bakım hizmetleri gibi sağlık hizmetlerinde kullanılmaya devam etmesini talep ediyordu.

4-1.jpg

Konumu gereği çok değerli bir mevkide bulunan binanın Haziran 2022’de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredildiği, 11 Ocak tarihinde ise “Millet Bahçelerinin Finansmanı” kategorisine alınarak satışının önünün açıldığı öğrenildi. Hastanenin yapımı ve tefrişinde büyük katkısı olan ve Sağlık Bakanlığı ile bu konuda sözleşmesi bulunan Reha-Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı, yürütmenin durdurulması talebiyle yargıya başvurdu. Gelişmeler üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ Emlak Dairesi Başkanlığı yaptıkları değerlendirmeyi 25 Nisan 2023 tarihli yazısıyla açıkladı. İlgili yazıda; “Söz konusu taşınmaz ile ilgili olarak İzmir 3. İdare Mahkemesi 2023/633 E sayılı dosyası ile dava açıldığı, imar planında hastane alanı olarak ayrılmış olması ve taşınmaz üzerinde bina bulunması nedeniyle Millet Bahçeleri Finansmanı kapsamında bedelsiz olarak idaremiz tarafından devir alınmasından vazgeçilmiştir” denildi.

TOKİ Hukuk Müşavirliği’de mahkemeye ulaştırdığı 16 Mayıs 2023 yazılı yazısında mahkemenin ara kararına istinaden; “İlgili taşınmazın İdaremizce devir alınmasından Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile İzmir Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği İl Müdürlüğü’ne dağıtımlı olarak gönderilen yazı ile vazgeçilmiş olduğu” bildirildi.

vakif-yonetim-kurulu.jpg

Satıştan vazgeçilmesi üzerine binanın sağlık hizmetlerinde kullanılması yönünde umutları tazelenen Foçalılar ile vakıf yönetimi, tadilatın bir an önce yapılması için girişimlerini yoğunlaştırdılar. Ancak onarım ve tadilat için teslim edilmesi beklenirken bina için yeni taliplerin ortaya çıktığı öğrenildi.

Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim kurulu üyesi ve sözcüsü Osman Mert; “Gün itibariyle Foça halkının yararına olan 10 ayrı konuyu takip etmekteyiz. Eski hastane binasıyla ilgili farklı plan ve projesi olanlar bilmeli ki, eski hastane binası sadece Foça halkının geçmişte olduğu gibi hastane, 112 ambulans, sağlık hizmetleri noktasında kullanılmak üzere Reha Necla Midilli Vakfının takip, talep ve planlaması içerisindedir” dedi.

Osman Mert sağlık hizmetleri dışında binayı başka amaçlarla kullanma taleplerinden rahatsız olduklarını sözlerine ekledi.

osman-mert.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.