Rektör Hotar: Geleceğe nefes oluyoruz

Rektör Hotar: Geleceğe nefes oluyoruz

Her bir üniversite mensubu adına birer ağacın dikileceği hatıra ormanı ile ‘geleceğe nefes’ olacaklarını ifade eden Rektör Hotar, “İnanıyoruz ki bugün dikilen fidanlarımız geleceğimize nefes olacak" dedi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından Tınaztepe Yerleşkesi’nde DEÜ 40. Yıl Hatıra Ormanı oluşturuldu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir’in il ve ilçe bürokrasisi, dış ilişkiler yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ile DEÜ’lü akademisyen, idari personel ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu. İlk etapta kara ve mavi servi, zakkum, lavanta, defne, zeytin ve kızılçam fidanlarının dikildiği Dokuz Eylül 40.Yıl Hatıra Ormanı’nda bütün üniversite mensupları adına birer ağaç yer alacak. Olası yangınlara karşı bir rüzgâr perdesinin de oluşturulacağı hatıra ormanında, biyoçeşitlilik ön planda tutulurken dikilen fidanların karbondioksit depolama kapasitesine de dikkat edildi.

65692.jpg

Geleceğe Nefes Oluyoruz

Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, doğa ve çevre konusunda son derece duyarlı bir kurum olduklarını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda sürdürülen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında biz de ‘Geleceğe Nefes’ olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirilen her türlü etkinliğe destek veriyor; kurum olarak ağaca, yeşile ve doğaya her zaman saygı duyan uygulamaların altına imza atıyoruz. Geçtiğimiz dönemde Güzel İzmir’imizin üç büyük ilçesinde yaşayan orman yangınından sonra Geleceğe Nefes Ol kampanyasında 110 bin fidan bağışlamıştık.

621632.jpg

Şimdi de üniversitemizin 40. yılını kutlamaya yaklaştığımız bu günlerde her bir mensubumuzu temsil edecek sayıda ağacı dikeceğimiz Dokuz Eylül Üniversitesi 40. Yıl Hatıra Ormanımızı planladık. İnanıyoruz ki bugün dikilen fidanlarımız ağaç olacak, geleceğimize nefes olacak; bir gün burada diktiğimiz ağaçların altında gölgelenenler bizler için ‘iyi ki yapmışlar’ diyecekler. Hep birlikte ‘Geleceğe Nefes olalım’, bizden sonraki nesillere güzel bir hatıra bırakalım. Çıktığımız bu yolda kampanyayı başlatan Tarım ve Orman Bakanlığımıza, destek olan bürokratlarımıza, buranın oluşması için emek veren mensuplarımıza ve misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Hatıra ormanımızın, üniversitemize, İzmir’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Duygu Özel Demiralp ise Dokuz Eylül Üniversitesi 40.Yıl Hatıra Ormanı’nın biyoçeşitlilik ve karbondioksit depolama kapasiteleri düşünülerek projelendirildiğini ifade ederek, “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın destekleriyle hayata geçirdiğimiz hatıra ormanımızın oluşturulmasında emeği geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimize de teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

5845156.jpg

Bu arada Dokuz Eylül Üniversitesi mensupları ayrıca, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde Bornova’nın Yakaköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen, "Geleceğe nefes, Dünya'ya nefes" temasıyla yapılan fidan dikimine de katıldı. DEÜ’lü öğrenciler, 65 bin fidanın toprakla buluştuğu İzmir’de geleceğe nefes oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.