Rektör Hotar GETAT merkezini açtı

Rektör Hotar GETAT merkezini açtı

Dokuz Eylül Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAT), DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın katıldığı bir törenle açıldı. 

GETAT’ın açılışında konuşan DEÜ Rektörü Hotar, sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde fedakarca çalıştıklarını belirterek, “Bu biraz da ülkenize, milletinize, kurumunuza duyduğunuz saygının, aidiyetin ve sorumluluğun bir göstergesi. Size sonuna kadar desteğimiz sürecek. Bu konuda tereddütünüz olmasın. Aklın ve bilimin yolunda ilerleyerek akademik çalışmalarımızı aralıksız sürdürecek ve bu mücadelede insanlık olarak ayakta kalan taraf biz olacağız” dedi. 

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından olan Dokuz Eylül Üniversitesi, geleneksel tedavi yöntemlerinin bilimle buluştuğu Dokuz Eylül Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak Öztop, DEÜ üst yönetimi, DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Figen Coşkun, DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Oktay Ergene ile akademisyenler katıldı. Merkezde, geçmişin miraslarından olan geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları, bilimsel veriler ile harmanlanarak modern tıbbın gereklerine göre uygulanacak. Yetkili ve uzman hekimler tarafından geleneksel ve tamamlayıcı tıbbi tanı ve tedavi yöntemlerini etik ilkeler doğrultusunda hizmete sunacak olan GETAT, kanıta dayalı uygulamaları ile önemli bir ihtiyaca cevap verecek.

Açılış töreninde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “GETAT ile üniversitemize yeni bir tedavi merkezi kazandırmış olduk. Üniversite hastanemiz, Türkiye’de hatta bazı alanlarda dünyada başarılar elde eden ve örnek çalışmalar yapan bir hastane olmuştur.  Kısa süre önce Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde 100 tam puan üzerinden 97,65 puan aldık. Bu puanı daha da arttıracağız. Eksiklerimizin farkındayız. Bunları tamamlayacağız. Ancak pandemi süreci, tüm dünyada olduğu gibi bizleri de farklı alanlarda çalışmalar yapmaya yöneltti. Üstesinden hep beraber geleceğiz. Biz yine de hizmetlerimizi durdurmuyoruz. Üniversite ve hastane yönetimi olarak ihtiyaç alanlarını belirleyerek düzenlemeleri hız kesmeden yapıyoruz” dedi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR 

“GETAT, bilimsel araştırmaların yürütüldüğü, ulusal ve uluslararası işbirliklerinin yapıldığı bir merkez olarak açılmaktadır” diyen DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Merkezimizin, bilimsel olarak doğruluğu kanılanmış etkili ve güvenli tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde, bu alanda örnek akademik çalışmaların yapılmasında önemli sorumluluklar üstlenmesini beklemekteyiz. Değerli hocalarımızın fedakarca çalıştığını biliyoruz. Bu biraz da ülkenize, milletinize, kurumunuza duyduğunuz saygının, aidiyetin ve sorumluluğun bir göstergesi. Birimimizi açma noktasında bakanlığımızın değerli bürokratlarına ve il sağlık müdürümüze huzurunuzda teşekkür ediyorum. Küresel COVID-19 salgını ile mücadele ettiğimiz son derece hassas bir dönemden geçiyoruz. İnsan hayatını tehdit eden bu virüs karşısında vatandaşlarımızın sağlığı adına kendi canlarını tehlikeye atan başta doktorlarımız olmak üzere hemşirelerimize ve sağlık çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Biz size sonuna kadar desteğiz. Bu konuda tereddütünüz olmasın. Bu günleri atlatacağız. Aklın ve bilimin yolunda ilerleyerek akademik çalışmalarımızı aralıksız sürdürecek ve bu mücadelede insanlık olarak ayakta kalan taraf biz olacağız.”

PROJELERİ ANLATTI

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin son yıllarda Türkiye’ye örnek birçok çalışmanın altında imzasının bulunduğuna dikkat çeken DEÜ Rektörü Hotar, “Türkiye’nin 4’üncü, İzmir’in tek Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin temelini Aliağa’da attık. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak 1 yıl içinde böyle bir hastaneyi ülkemize ve İzmirimize kazandırmak istiyoruz. Bu yolda hızla ilerliyoruz. Bu kampüste yapılacak olan diş hekimliği fakültemizi kurduk, seneye öğrenci almayı hedefliyoruz. İzmir’in ilk veteriner fakültesini Kiraz ilçesinde açtık. ‘Orada fakülte olur mu, kim gider’ denirken; iki yıldır yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Türkiye birincileri, ilk üçe giren öğrenciler fakültemize geldiler. Güzel sanatlar ve konservatuvarımızın dönüşümünü yerinde sağlamak üzere taşımıştık. Şimdi yıkımı başladı. Mimarlık fakültemizin desteğiyle hazırlanan projelerle yerinde dönüşümü sağlayacağız. Merkezimiz, hayırlar getirsin” diye konuştu.  

TÜRKİYE’NİN ÖNCÜ HASTANESİ

DEÜ Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü yaptığı konuşmada, “Sağlık alanında ülkemizin en önemli hastanelerinden olan Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanemiz, başta İzmir olmak üzere, Türkiye’nin birçok kentinden gelen vatandaşa hizmet vermektedir. Dünyanın her yerinde geleneksel ve tamamlayıcı tıpa olan ilgi artmaktadır.  Bu alanda çalışmalarının bilimsel bir zemine oturtulması ve Üniversitemizin öncü olması bizlere gurur vermektedir. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp, modern tıbbın destekleyicisidir. Burası aynı zamanda bir araştırma merkezi olacaktır. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar olmak üzere, bize destek veren herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi. GETAT Müdürü ve DEÜ Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Figen Coşkun da “Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını bilimsel veriler ile harmanlayarak modern tıbbın destekleyicisi olan GETAT Merkezi’nin açılışı için buradayız. GETAT uygulamalarına ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Bu anlamda merkezimiz büyük bir misyon üstlenmektedir. Tıbbi etik ve ilkelerinden ödün vermeden, eğitim merkezi de olan GETAT’ın ulusal ve uluslararası platformda yer almasını umuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından GETAT’ın açılış kurdelesi DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak Öztop ve yetkililer tarafından kesildi. Tören GETAT Merkezi’nin gezilmesiyle son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.