Rektör Hotar öğrencilerle iftar yemeğinde buluştu

Rektör Hotar öğrencilerle iftar yemeğinde buluştu

Üniversite mensuplarıyla Ramazan Ayında da bir araya gelmeye özen gösteren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, iftar yemeği için davet edildiği Buca’daki bir öğrenci evinde orucunu açtı. 

Ramazan’ın birlik, beraberlik, sevgi ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini kaydeden Rektör Hotar, “Mübarek Ramazan Ayının milletimize, devletimize ve İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ramazan Ayındaki iftar programlarında öğrenciler, akademik ve idari çalışanlar ile bir araya gelen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, son olarak Buca’da bir öğrenci evine konuk oldu. Buca Eğitim Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerin daveti üzerine Buca’daki bir iftar yemeğine katılan Rektör Hotar, burada hem orucunu açtı hem de öğrencilerle bol bol sohbet etti. Son derece samimi bir ortamda geçen iftarın ardından kısa bir müzik dinletisi sürpriziyle de karşılaşan Rektör Hotar, öğrencilerine hem yemek için teşekkür etti hem de onlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ramazan Ayının sevgi, saygı, paylaşma ve bir arada olma duygusunu pekiştirdiğini ifade eden Rektör Hotar, “Manevi dünyamızın zenginliğini gösteren; iman ile ibadetin en ulvi hale dönüştüğü bu mübarek ayda, öğrencilerimizin nazik daveti bizleri son derece mutlu etti. Bizler, Dokuz Eylül Üniversitesi ailesi ile hayatın her noktasında bir araya gelmeye önem veriyoruz. Güzel günlerimizi de zor zamanlarımızı da birbirimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bugün de iftar yemeği için davet edildiğimiz bu güzel evde, evlatlarımızla oruç açmanın heyecanını yaşadık. Kendilerine nazik davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Dokuz Eylül’ün sadece yükseköğretim ve araştırma kurumu olmadığına işaret eden Rektör Hotar, “Bizler, öğrencilerimiz ve çalışanlarımız ile yaptığımız bu tür buluşmalar sayesinde geleceğimize ilişkin duygu ve düşüncelerimizi, hayallerimizi paylaşma fırsatı da buluyoruz. Ailelerinden uzakta eğitim görmek durumunda kalan evlatlarımızı yalnız bırakmıyoruz çünkü onlar, bizlere emanet edildi. Dolayısıyla üniversitemizi sadece bir eğitim ve araştırma kurumu değil; ortak geleceğin paylaşıldığı bir yer olarak düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde de farklı etkinliklerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bu duygularla Ramazan Ayının, başta milletimiz olmak üzere devletimize, İslam alemine ve mensuplarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

ÖĞRENCİLER HİZMETLERDEN MEMNUN

Sohbette Tınaztepe Kampüs Yerleşkesindeki hizmetlerden yaz okulu ve mobil uygulamaya kadar birçok konuyla ilgili öğrencilerin fikirlerini alan Rektör Hotar, kendisine yöneltilen soruları yanıtlamayı da ihmal etmedi. Üniversitenin sunduğu imkan ve hizmetlerden memnuniyet duyduklarını ifade eden öğrencilere çıtayı daha da yükselteceklerini aktaran Rektör Hotar, “Elbette bunu tek başına başarmamız mümkün değil; bunu ancak sizlerin olağanüstü çabasıyla gerçekleştirebiliriz. Bu noktada özellikle öğrencilerimize önemli sorumluluklar düşüyor. Köklü üniversitemizin markalaşmasını sağlayan büyüklerimizden aldığımız kurumumuzu, daha yüksek standartlara birlikte getireceğiz. Sizlerin heyecanı bizleri motive ediyor. Gelecekte bizim bıraktığımız noktadan üniversitemizi sizler devralacak ve nadide kurumumuzu daha da ileriye taşıyacaksınız. Bunu yapacak istek ve kabiliyetin sizde olduğuna canı gönülden inanıyorum” ifadesinde bulundu.  


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.