Rektör Köse, “Kendi kültürüne, benliğine sahip çıkanlar kazanır”

Rektör Köse, “Kendi kültürüne, benliğine sahip çıkanlar kazanır”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı.46 genç turizmci kep atarak, meslek hayatlarına başlangıç yaptı.

Turizm İşletmeciliği Bölümü, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü ile ilk mezunlarını veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, mezuniyetlerini kep atarak kutladı. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba’nın ev sahipliğinde düzenlenen törende gençlerin heyecanına; Rektör Prof.Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr.Dr. İrfan Karadede, dekanlar, öğretim üyeleri ile aileleri ortak oldu.

“Nitelikli insan gücü hedefine katkı sunuyoruz.”

Öğrencilerin bu özel gününü paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, emeği geçen hocalarını ve ailelerini tebrik etti. Türkiye’nin muhteşem bir kültüre sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof.Dr. Köse, “Tarihiyle, doğasıyla, insanıyla, dünyanın ilgisini çekebilecek ne varsa onların hepsine sahip olan ender ülkelerden birine mensubuz. 2023 vizyonunda 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar gelir hedeflenmektedir. Bunun potansiyeli var mı? Elbette ki var. Ama bunu sağlamanın şartlarından biri nitelikli insan gücüdür. İşte fakültemiz bu hedefe nitelikli insan gücünü sundu, bu hizmetine de devam edecek. Mezunlarımız bu hedefe en iyi şekilde karşılık verecektir. ” diye konuştu.

“Kendi kültürüne, benliğine sahip çıkanlar kazanır.”

Dünyada çok güçlü bir rekabet ortamının olduğuna dikkat çeken Rektör Prof.Dr. Köse, bu ortamda yerel kültürüne sahip çıkanların kazanacağını kaydetti. “İnsanların dikkatini çeken farklılıklardır.” diyen Prof. Dr. Köse, “Yerel değerleri örseleyen, ortadan kaldıran farklı bir kültürel ortamda yaşıyoruz. Çok zengin tarihi ve kültürel mirasa sahibiz, ama küreselleşme olgusu kültürel değerleri, hayat tarzlarını hızla tek tipleştiriyor, işte bu süreçte orijinalliğinizi muhafaza edebilirsek insanların dikkatini çekebiliriz. Küreselleşmenin yaşandığı dünyada kendi kültürüne, benliğine sahip çıkanlar kazanır.” şeklinde konuştu.

“İzmir’in en genç turizm fakültesiyiz.”

İzmir’in en genç turizm fakültesi olmasına rağmen, ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Yerleştirme Sınavları sonuçlarına göre Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında tüm bölümlerde ilk sıralarda tercih edildiklerini belirten Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba da kayıt doluluk oranlarının yüzde yüz olarak gerçekleştiğini söyledi. 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden ilk mezunları vermenin de heyecanını yaşadıklarını kaydeden Dekan Prof.Dr. Akbaba,” Mezunlarımız bundan sonra da İKÇÜ Turizm Fakültesi ailesinin bir bireyi olmaya, nitelikleri ve başarıları ile bizleri gururlandırmaya devam edeceklerdir. Mezun Bilgi Sistemimiz yardımıyla da sürekli iletişim içerisinde olacağız. Mezunlarımız kendilerinden sonra gelecek mezunlarımıza yol açacaklar, örnek teşkil edeceklerdir.  Biz fakülte olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman sizin yanınızda olacağız.” dedi

Mezun öğrenciler adına konuşan fakülte temsilcisi Tuğçe Akış da İKÇÜ ailesinin birer ferdi olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Akış, “İyi ki İKÇÜ Turizm Fakültesinden mezun oluyoruz. Hepinizin pozitif enerjisi, bilgi birikimi, yetenekleri; güzel ülkemizin geleceğidir. Önümüzde güzel bir yolculuk başlıyor, dileğim herkesin başarıyla, azimle hayallerine kavuşmasıdır.” diye konuştu.

Törende, Rekreasyon Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Çelik’in yönetiminde hazırlanan müzik dinletisi beğeniyle takip edildi. Diploma töreninin ardından Turizm İşletmeciliği Bölümü, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü ile ilk mezunlarını veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezuniyetlerini kep atarak kutladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.