Renkler Ezgi Aslan’ın dokunuşları ile şekilleniyor

Renkler Ezgi Aslan’ın dokunuşları ile şekilleniyor

Aslen Sivaslı olup İstanbul’da ikamet eden “amigurumi” tekniğiyle organik iplerden bebek, patik, bandaj, kapı süsleri, anahtarlık ve farklı oyuncaklar ören 30 yaşındaki ev hanımı Ezgi Aslan, Türkiye’nin dört bir yanını el emekleri ile süslüyor.  

Evli ve bir çocuk annesi Ezgi Aslan, Medya Ege’ye yaptığı açıklamada, “amigurumi” örme tekniğine küçüklükten merak sardığını ve küçük çaplı hobi amaçlı olarak örmeye başladığını dile getirdi. Önceleri farklı bir alanda çalıştığı için örmeye fırsat bulamayan Aslan, kızının doğumundan sonra evde bir uğraş edinmeye karar vermiş. 

img-20210105-wa0004-(2).jpg

Önlisans lojistik ve lisans çalışma ekonomisi endüstri ilişkileri bölümü okuyan Ezgi Aslan örgü serüveni yolculuğunu şöyle anlatıyor:

“Örgü örmeye olan ilgim çocukluğumdan gelir aslında. Aile büyüklerimiz örgüler örerdi,  hep ilgi odağımdaydı, fakat bu denli bir paylaşımda hiç bulunamamıştım. Bu işi hobi amaçlı ilgilerim ve edindiğim deneyimlerim sayesinde öğrendim ve geliştirdim. Anne olduktan sonra çalışmadığım için bir uğraş arayışı içerisine girdim. Daha önceden de ilgim olduğu için 2015 yılında edindiğim bilgi birikimlerimi paylaşmaya karar verdim ve 6 yıldır el emeğimi satışa sunuyorum.

buket-(1).jpg

Satış fiyatlarım istenilen ürüne ve arzu edilen malzemenin kalitesine göre değişiyor. Bir de piyasadaki hızlı yükselişe göre ne yazık ki dengeler bozulabiliyor. Bu durumlara göre oldukça uygun fiyat vermeye çalışıyorum. Aşırı kar amacım veya ekstra bir gider (ofis, çalışan, reklam vs) söz konusu olmadığı için olabildiğince fiyatları uygun tutmaya özen gösteriyorum.

Şuan için yurt içine gönderi yapıyorum ama kısa bir dönem Fransa’ya da yaptığım ürünleri göndermiştim. Çevremden istekler oldukça yurt içi yurt dışı farketmeden gönderim yapabiliyorum.

ota.jpg

El emeğinin değerini bilen herkesi instagram hesabım olan  “@olivinbutikk” sayfama bekliyorum.” 

El emeği olan ürünlerini insanlarla buluşturmak için açtığı Instagram sayfasına kızı Olivin Tanem’in adını veren Aslan, gelecekte “Olivin Butik”in güzel yerlere gelmesini ve daha çok insanlara ulaşmasını  hedefliyor. Olivin bir mineraldir. Siyahtan yeşile dönen bir renge sahip olan Olivin Ezgi Hanım’ın elleri ile şekil bulan renkleri simgeliyor. Bu renkler ile sevdiklerinizi mutlu edin. 

yesil-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.