Resim ve Heykel Müzesinde önemli sergi

Resim ve Heykel Müzesinde önemli sergi

Uzak Yakın Sergileri Vol.I İzmir, 100’e yakın sanatçının eserlerinden oluşan bir seçkiyle İzmir’de sanatseverlerle buluşuyor

Çağdaş sanat dijital platformu Kolekta’nın projesi olarak ilki Efes Kültür Yolu Festivali kapsamında hayata geçen Uzak Yakın Vol.I İzmir Sergisi, 28 Ekim-28 Kasım 2023 tarihleri arasında ‘İzmir Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’ ile ‘İzmir Resim ve Heykel Müzesi Sanat ve Tarih Galerisi’ olmak üzere 2 mekanda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Türkiye’deki güncel sanat üretimini erişilebilir kılarak geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflerken, bir yandan da güncel sanatın dijital arşivini tutmayı misyon edinen Kolekta, yeni sergiler dizisi ‘Uzak Yakın’ ile sanatseverlerle buluşuyor. İlki T.C. Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen Efes Kültür Yolu kapsamında İzmir’de açılan ‘Uzak Yakın Sergileri’, çağdaş sanat alanında üretim yapan sanatçıların erişilebilirliğini ve etkileşimini güçlendirmek için İstanbul dışına taşan sanat platformlarına bir yenisi olarak ekleniyor.

1699605380-eserler-serdar-acar-zer-toraman.jpeg

Farklı kentlerde, çeşitli mekanlara yayılacak olan sergiler dizisi, sanatta erişilebilirliği hedeflerken, farklı kentlerde üreten sanatçılar arasında iş birliği ve diyaloğu geliştirmeyi amaçlıyor. Sanatın farklı anlatım biçimleri ve aktarım çeşitliliklerine eşit mesafe yaratarak aynı koordinatlarda ortak alanlar inşa edebileceği anlayışından yola çıkan sergiler dizisi, sanatsal farkındalığı artırmayı, sanatçı, sanat üretimi ve izleyici arasındaki bağları sağlamlaştırmayı amaçlıyor. “Uzak/Yakın”, yaşamda olduğu gibi sanatta da yalnızca tek bir istikametin olmadığının bilincinde kalarak hayatın ve sanatın birbirine temas ettiği ortak ve yeni ufuklar yaratmakla ilgileniyor.

Uzak Yakın Vol.I İzmir’de, resimden fotoğrafa, heykelden dijitale farklı disiplinlerde üretim yapan 96 sanatçının eseri yer alıyor.

Sanatçılar: Ahmet Duru, Ali Alışır, Ali Şentürk, Ali Yerli, Ardan Özmenoğlu, Arzu Oto, Aslı Işıksal, Ayla Turan, Aylin Zaptçıoğlu, Ayşe Merve Yetgin, Ayşe Topçuoğulları, Ayşe Tuğ, Balkan Karışman, Başak Özkutlu, Bengisu Bayrak, Begüm Mütevellioğlu, Begüm Yamanlar, Bengü Karaduman, Beyza Boynudelik, Bilal Hakan Karakaya, Burcu Erden, C. Nazım Arslan, Can Akgümüş, Can İncekara, Cansu Sönmez, Cihan Oral, Çağla Köseoğulları ,Damla Yalçın, Dicle Çiftçi, Duygu Süzen, Ece Haskan, Ecem Dilan Köse, Enes Ali Sağdıç, Enes Debran, Engin Konuklu, Ersan Deveci, Erkut Terliksiz, Esra Karaduman, Ferhat Tunç, Fırat Engin, Furkan Akhan, Gökhan Deniz, Gökçen Ataman Tanyer, Gözde Can Köroğlu, Gözde Mulla, Gül Akpınar, Gülcan Şenyuvalı, Güler Güçlü, Güneş Acur, Güneş Çınar, Hamza Kırbaş, Handan Akarsu, Hazal Arol, Hilal Çınar, Hüseyin Rüstemoğlu, Işıl Kapu, Ilgın Seymen, Kadriye İnal, Kemal Özen, Kenan Filiz, Kübra Kılıç, Mehmet Dere, Meliha Sözeri, Merve Şendil, Mustafa Boğa, Nadide Akdeniz, Nesligül Cebesoy, Oğuz Gököz, Oğuz Kaleli , Okyanus Çağrı Çamcı, Onur Mansız, Ozan Türkkan, Ömer Sedat Yenidoğan, Özer Toraman, Rugül Serbest, Saliha Yılmaz, Seçil Büyükkan, Serdar Acar, Sesil Beatris Kalaycıyan, Sevgi Yanar, Sinem Demirci, Sinem Dişli, Sümeyye Bıyıklı, Şahin Çetin, Şevval Konyalı, Şule Nur Alev, Tevfik Çelebi, Tolga Akbaş, Tuğçe Diri, Ufuk Yılmaz, Uğur Bişirici, Umut Bahçeci, Varol Topaç, Yunus Emre Erdoğan, Zeynep Habiboğlu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.