RESİMLERİYLE RENKLERİN NEFESİ’Nİ FOÇA’YA GETİRDİ

RESİMLERİYLE RENKLERİN NEFESİ’Nİ FOÇA’YA GETİRDİ

Sabriye Geçit “Renklerin Nefesi” adını verdiği ilk kişisel resim sergisini İzmir’in turistik İlçesi Foça’da açtı.

Sergi ile birlikte bir balıkçı kasabasında yaşama hayalini de hayata geçiren emekli Jeoloji Mühendisi  Geçit’in resimleri  büyük ilgi görüyor.

Sabriye Geçit 41 yaşında, aslen Trabzon’lu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) mezunu. Resim çalışmalarına 2009 yılında Ankara’nın Çankaya İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi kurslarıyla başladı. İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde devam etti. Yağlı boya tekniği ile değişik konuları tablolarına taşıdı.  Daha önce beş karma sergiye katıldı. Reha Midilli Kültür Merkezi sergi holündeki  ilk kişisel sergisinde 10 yıllık emeğinin ürünü 32 tablo yer alıyor.

Resim sanatının insanı başka dünyalara taşıdığını belirten Sabriye Geçit renklere olan düşkünlüğünün babasının mesleği ile ilgili olduğunu söyledi. Geçit; “Çocukluğumda boya ticareti yapan babamın mağazasında gördüğüm renkler ve boyalar beni onlarla birşeyler yapmaya ve kaynaşmaya çağırdı. Bu çağrı beni resim yapmaya taşıdı. Çalışırken Renklerin Nefesi’ni hissediyorum.  Portrelerde, deniz, kent, hayvan, doğa resimlerinde hep bu nefesi tablolarıma aktarmaya çalışıyorum. Foça bu duyguyu en iyi yaşadığım yer. Her çalışanın emeklilikte, bir sahil kasabasında, bir balıkçı kasabasında yaşama hayalini kısa bir süre önce burada gerçekleştirmenin mutluluğunu da yaşıyorum.” Dedi.

Sabriye  Geçit’in satışta yapılan sergisi 19 Ağustos 2018 Pazar akşamına kadar açık ve her gün 08.30 – 19.30 saatleri arasında gezilebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.