Resmi Gazete’de yayımlandı! İzmir’de kritik kararlar!

Resmi Gazete’de yayımlandı! İzmir’de kritik kararlar!

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Urla’da 7, Çeşme’de 3, Seferihisar ve Güzelbahçe’de birer alan için kritik karar alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de İzmir'in Urla, Çeşme, Seferihisar ve Güzelbahçe ilçeleri ile ilgili önemli kararlar yayımlandı.

URLA İÇİN 7 KARAR ALINDI

Urla tarihi yapıları korunma adına önemli kararlar alındı. Zeytinler Mahallesi, İçmeler Mevkii, orman adına kayıtlı 168 ada, 25 parselin birinci derece arkeolojik sit alanı, İçmeler Mahallesi, Çakallar Mevkiinde, 1. derece ve 3. derece arkeolojik sit alam sınırlarının sayısallaştırıldığı, Yelaltı mahallesinde, I. Derece ve 3. derece arkeolojik sit alanı sınırlarının sayısallaştırıldığı, Barbaros Mahallesi, Tepeüstü Mevkiinde, l . Derece arkeolojik sit alanı sınırının sayısallaştırıldığı, İçmeler Mahallcsi, Malgaca ve Adatepe Mevkiinde 3. derece arkeolojik sit alanı sınırlarının sayısallaştırıldığı, Barbaros Mahallesinde, 3. Derece arkeolojik sit alam sınırının sayısallaştırıldığı kararı alındı.

Ayrıca, Özbek Mahallesinde bulunan, Arkaik dönemden Osmanlı dönemine kadar tarihlenen ve en yüksek yoğunluğun roma döneminde yaşandığını gösteren seramik buluntular İle çatı kiremidi buluntuları içerdiğinden "3.derece arkeolojik sit” olarak tescil edilmesine karar verildi.

resmi-gazetede-yayimlandi-izmirde-4-ilce-icin-12-kritik-karar-h114263-a9168.png

GERMİYEN MAHALLESİ KARARLARI

Çeşme’nin Germiyan Mahallesi Zeytincik Mevkiinde, tapunun 122 ada, 19-20-21 parselleri, 123 ada, 35-38-39-40 parselleri ile 124 ada, 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-13-14-15-16-17-18-19-20-23-24-25-26-27 parsel numaralarında özel ve kamu mülkiyetine kayıtlı bulunan ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı sınırlan içerisinde kalan alanın I. ve 3. derece arkeolojik sit alanı olarak tescilinin uygun olduğuna, karar eki paftada gösterildiği şekliyle taşınmazların tapu kayıtlarına sit sınırı derecelerine uygun şerhlerin işlenmesine karar verildi. Çeşme ilçesinde Germiyan Mahallesi'nde, Kızılalan Mevkiinde, özel mülkiyete kayıtlı bulunan, tapunun 264 ada, 6 parseli ile tescil harici alanın 3. derece arkeolojik sit alam olarak tesciline ilişkin alınan İzmir I Numaralı Kültür Varlıklarım Koruma Bölge Kurulu'nun 22.12.2021 tarih ve 13202 sayılı kararı ekinde yer alan sit paftası ile tescil fişinin iptal edilmesine, güncellenen tescil fişi ile sit paftasının uygun olduğuna karar verildi. Germiyan Mahallesi Ören Mevkiinde, özel ve kamu mülkiyetine kayıtlı bulunan ve Doğal Sit-NiteIikIi Doğal Koruma Alant sınırları İçerisinde kalan, tapunun 273 ada, I-2-3-4-5-6-78-10-11-12-13-14-15-16-17-26 parselleri ile tescil harici alanın, 3. derece arkeolojik sit alam olarak tesciline ilişkin alınan İzmir I Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 22.12.2021 tarih ve 13201 sayılı kararı ekinde yer alan sit paftası ile tescil fişinin iptal edilmesine, güncellenen tescil fişi ile sit paftasının uygun olduğuna karar verildi.

MERSİN ALANI SİT ALANI SINIRLAŞTIRILDI

Seferihisar’da, Mersinalanı Mahallesinde, İzmir I Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun belirlediği 3. Derece arkeolojik sit alanı sınırının sayısallaştırıldığı harita ve koordinat listesinin geçerli olduğuna karar verildi.

GÜZELBAHÇE’DE YELKİ MAHALLESİ KARARI

Güzelbahçe’de Yelki Mahallesinde, İzmir I Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun belirlediği 1. derece arkeolojik sit alanı sınırının sayısallaştırıldığı harita ve koordinat listesinin geçerli olduğuna karar verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.