Resmi Gazete'de yayınlandı! Artık oyunlarda KDV alınmayacak

Resmi Gazete'de yayınlandı! Artık oyunlarda KDV alınmayacak

Resmi Gazete'de yayınlanan Torba Tasarı'da yer alan karar uyarınca, artık oyun yazılımlarından KDV alınmayacak.

TBMM'de bir süredir görüşülerek onaylanan Torba Tasarı'nın KDV ile ilgili bölümü dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. Bir çok kalemin geçtiği ve bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe resmen giren kanun, teknoloji severleri de ilgilendiriyor.  Erdoğan'ın onayladığı 7104 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

GELİŞTİRME PROJELERİNDE

Teknoloji geliştirme bölgesinde ve ihtisas teknoloji geliştirme bölgesinde üretilen oyun yazılımlarına da KDV istisnası sağlanacak. KDV'den istisna edilen işlemler nedeniyle yüklenilen vergilerin indirimine imkan tanınarak, işletmeler üzerinde bu işlemlerden kaynaklanan vergi yükü kaldırılacak.

AR-GE VE TASARIM

Teknoloji ile ihtisas teknoloji geliştirme bölgelerinde, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde, araştırma laboratuvarlarında Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere yapılan yeni makine ve teçhizat teslimleri vergiden müstesna olacak. Bu makine ve teçhizatın teslim tarihinden itibaren 3 yıl içinde elden çıkarılması halinde vergisi, gecikme cezasıyla birlikte alınacak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.