Ressam Gönül Tavukçu'dan sergiye davet!

Ressam Gönül Tavukçu'dan sergiye davet!

Ressam Gönül Tavukçu kişisel karma sergisini Kültürpark İzmir Sanat Galerisi'nde açıyor. 

Gönül Tavukçu kişisel karma sergisi, 25 Aralık – 31 Aralık 2019 tarihleri arasında Kültürpark İzmir Sanat Galerisi'nde olacak. 25 Aralık 2019 saat 18:00'de açılış kokteyli gerçekleşecek. Bütün sanatseverleri davet eden Tavukçu, "Sergi açılışımızda sizleri’de aramızda görmekten onur duyarız" dedi. 

Gönül Tavukçu Kimdir?

1963 yılında manisada dünyaya gelen gonul süreklier ilkokulu manisa necatibey ilköğretim okulunda tamamlamıştır.
ilkokul 3. sınıfta iken resime olan yeteneği daha o yıllarda ılk okul öğretmeni tarafından keşfedilmiştir.
ilkokul öğretmenin yönlendirmesiyle resim üzerine yoğunlaşılmıştır.
18 yaşında Hamdi Tavukçu İle Evlenip Bir Erkek Bir Kız evladına sahip olmuştur. Uzun Yıllar yeteneğine gen vurup çocuklarını yetiştirilmesine kendini adamıştır.

40 yaşında tekrardan yeni bir başlangıç yaparak resim hayatına dönme kararı almıştır. İlk Önce ahşap boya ve elsanatları kurslarına katılıp akabinde milli eğitim bakanlığının açmış oldugu karakalem ve yağlı boya kurslarına 6 ay devam ederek yüksek yeteneğini belli etmiştir.2005 ve 2013 yılları arasında kendi atölyesinde 50ye kadar eser yapmıştır. 2013te suluboya derneğinde çalışmalara katılarak ilk karma resim sergisine katıldı.

O yıl içerisinde 6 farklı temada tabloları sergılendi. Sergideki halkın buyuk ilgisi sanatçıda büyük bir şevk yaratarak yağlı boya, sulu boya, karakalem ve pastel tablolarına ağırlık vermeye başladı.

Resim Eleştirmenleri Tarafından tam not alan sanatçı özellikle yapmış olduğu Mustafa Kemal Ataturk, Mevlana portreleriyle ön plana cıkan sanatçının ayrıyettende hayal gücünü kullanarak resm ettği doğa temalı pek cok tablosu bulunmaktadır.

Bunlar içinde sürrealist akımdan esinlerenek tuvallere aktardığı pek cok eserde bulunmaktadır.
internet dünyasında uluslararası pek cok resim eleştirmenlerinden tam not alıp övgü ile bahsedilirken tamamen içsel ve doğal yeteneğe sahip oluşu belirtilmektedir.

Türkiye Cumhuriyetinde yapmış olduğu eserleri doğal yeteneğini pek çok platformda sergilemeyi amaçlamaktadır.

şehirden şehire bölgeden bölgeye türkiyemizin pek çok çoğrafyasında bir ilkokul mezunu turk kadının muhteşem doğal yeteneğini sergilemesini ve bu şekilde yetişen pek cok türk kadınınada örnek teşkil etmeyi kendisine amaç edinerek yokluktan varlığa bir gerçeği gerçekleştirmenin hazzını sadece kendisi yaşayarak değil, pek çok kadınada ilham vererek bu yolda ilerlemektedir.

Sanatçı Ayrıca şiir kitaplarıda yazmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum