Ressam Mihri Rasim'in hayatının anlatıldığı Kim Mihri, İzmir Sanat'ta gösterildi

Ressam Mihri Rasim'in hayatının anlatıldığı Kim Mihri, İzmir Sanat'ta gösterildi

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film ödülünü kazanan “Kim Mihri” İzmir’de sanatseverlerle buluştu.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE - Türk Resim Sanatı Tarihinin öncü kadın ressamlarından Mihri Müşfik Rasim'in hayatının anlatıldığı Kim Mihri, Yönetmen Berna Gençalp ve yapımcı Yonca Ertürk'ün de katılımıyla İzmir Sanat'ta gösterildi.

2-001.jpg

İzmirli sinema izleyicisinin yoğun ilgi gösterdiği film gösterimi alkışlarla son buldu. Gösterim sonrası, Yönetmen Berna Gençalp ve yapımcı Yonca Ertürk, İzmirli seyircinin sorularını yanıtladı.

1-001.jpg

Mihri Rasim'den ilk defa 2013 yılında, İstanbul Modern’de katıldığı Türk Resim Sanatı Tarihi seminerinde haberi olduğunu ve ressam hakkında sınırlı araştırmalar yapıldığını üzülerek öğrendiğini dile getiren Gençalp, Kim Mihri için birçok ülkeden birçok kadın araştırmacının belgesel filme katkı sunduğunu söyledi.

Roma ve New York'ta da gerçekleştirilen film çekimlerinde Mihri Rasim'in bu şehirlerdeki hayatının izine düşen Berna Gençalp, Kim Mihri filminde animasyon kullanmaktan da mutlu olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Yönetmen Berna Gençalp, 23 Mayıs Salı günü saat 14.00’te İzmir Sinema Ofisi'nde gerçekleşecek Kırmızı Kadraj'da "Araştırmacı Sinemacı Kimdir?" başlığı ile İzmirli sinema meraklılarıyla bir kez daha buluşacak.

m-kupurler.png

KİM MİHRİ?

Türkiye’nin ilk kadın ressamlarından Mihri Rasim’in hayatını ve uluslararası ressamlık kariyerini konu alan filmin yönetmeni Berna Gençalp, Mihri’nin izini, ressamın hayatını geçirdiği İstanbul, Roma, Paris ve New York şehirlerinde sürüyor. Osmanlı İstanbul’unda dünyaya gelen Mihri ile ilgili yapılan son araştırmalar sayesinde sanatçının hayatını gölgeleyen rivayetlerin yerini somut gerçekler alıyor.
Filmde değerli araştırmacıların ortaya çıkardıkları Türkçe, Eski Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Fransızca belgeler, özel ve kurumsal koleksiyonlardan alınan çok sayıda eser görseli, fotoğraflar ve gazete kupürleri kullanıldı. Karışık teknikle üretilen animasyon bölümlerinde ödüllü̈ oyuncu Feride Çetin, Ressam Mihri’yi canlandırıyor. Deniz Türkali ve Ece Dizdar da konuk oyuncu olarak belgeselde yer alıyor. Yapımı uzun yıllara yayılarak gerçekleştirilen belgesel TC Kültür Bakanlığı Sinema Destek Fonu, Antalya Film Forum, ABD Ankara Büyükelçiliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, The American Turkish Society Moon&Stars Project, Postbıyık, Filmarka, NicEye Group tarafından desteklendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.