Ressam Resul Aytemür, Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

Ressam Resul Aytemür, Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

Figür ve peyzaj ağırlıklı resimlerinde iç dünyasını farklı kullandığı canlı renklerle yansıtan ressam Resul Aytemür’ün resim sergisi 6 aralık 2018 Perşembe günü saat 18.00’de Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açılıyor.

Eserlerini yerinde gözlemleyerek ve atölyesinde yorumlayarak hayata geçiren Ressam Resul Aytemür, Perşembe günü açılacak sergide 21 eserini sanatseverlerin beğenisine sunacak. Sanatçı ayrıca, 7 Aralık 2018 Cuma günü yapacağı söyleşi ile de sanatseverlerle bir araya gelecek. 

Tuval üzerine yağlı boya tekniği kullanılarak resmedilen 21 eserin yer aldığı sergi, 19 Ocak 2018 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Resul Aytemür kimdir?

1951 yılında  Malatya'da doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü, Neşet Günal Atölyesi’nden 1978 yılında mezun oldu. Aytemür,  resimlerinin konularını neredeyse tamamen İstanbul’un güncel yaşamından alır. Aytemür’ün resimlerinde canlılık, cümbüş ve kargaşa göze çarpar; karakterlerin yaşama çabaları, kaygıları ve dramları ön plandadır. Yakın dönem resimlerinde plajda güneşlenen veya denize giren insanları konu aldığı resimlerine de kentin kalabalığı ve kargaşası hakimdir. Aytemür’ün konularını ele alış biçimi onun sarı, kırmızı, yeşillere geniş yer verdiği ve parlak tonlarda kullandığı renk anlayışıyla birlikte kendine has oldukça vurgulu  bir anlatıma dönüşür. 29 kişisel sergi açan ve 32 karma sergiye katılan sanatçının  2 ödülü bulunmaktadır.

Ödüller
1990    Türkiye Jokey Kulübü, 2.Resim Yarışması Birincilik Ödülü
1990    Tekel Geleneksel Resim Yarışması Birincilik Ödülü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.