Reyhan Altın, "hipnoz" hakkında merak edilenleri anlattı

Reyhan Altın, "hipnoz" hakkında merak edilenleri anlattı

"Hipnoz bir uyku hali midir?"

Soru : Hipnoz ve hipnoterapi konusundaki fikrinizi ve nasıl hipnoterapist olduğunuzu öğrenebilirmiyiz ?

 Reyhan :  Dört yıldır koçluk ve danışmanlık  yapıyorum. Aynı zamanda NLP ve Aile Danışmanlığı da verdiğim hizmetler arasında. Hipnoz eğitimimi dünyada geçerliliği kanıtlanmış ünlü Amerika Ulusal Hipnoz Birliği’nden (NGH) Hipnoterapist ünvanı ile aldım ve birliğin kayıtlı üyesiyim.
İleri seviye hipnoz seminerlerine de katılıp Hipnoterapi ile  regresyon teknikleri konusuna da deneyim sahibi oldum. 

22264748_517599625273425_61476376_n.jpeg
Soru: Neden hipnoz öğrenmeye ve hipnoterapist olmaya karar verdiniz?
Reyhan: Tıpkı parmak izleri gibi her danışanın sorunu ve bu sorunun kökeni farklı. Farklı kaynaklar kullanarak daha kısa yolla yardımcı olmayı hedeflediğim için araştırmalar yaptım ve birçok farklı seçeneği araştırdıktan sonra Hipnoterapide karar kıldım. Dünya üzerinde çok farklı vakalarda muhteşem sonuçlar alınmış çok güçlü ve etkili bir uygulama.

Soru : Bir danışan size geldiğinde hemen hipnoterapi mi yapıyorsunuz ? Yaklaşımınız nasıl oluyor Reyhan Hanım ?
Reyhan : Bazı danışanlar hipnoz konusunda bir fikir sahibi olduğundan direk bana hipnozla yardımcı olurmusunuz diye gelebiliyorlar. Bazı danışanlarla da ön görüşme yaptıktan sonra Hipnoterapinin etkin olabileceğini birlikte keşfediyoruz. Hipnoz bir hastalık tanısı koyma ya da tedavi etme amacı taşımaz. Danışanın duygu ve düşüncelerinin değişmesine yardımcı olarak çözüme ulaşma konusunda destek olur.

Soru: Reyhan Hanım aynı zamanda regresyon terapisi de yapıyorsunuz sanırım. Regresyon nedir ve ne şekilde faydası oluyor, kısaca anlatırmısınız ?
Reyhan : Aslına bakarsanız bugün yaşadığımız duygularımız ve hani bazen deriz ya beni engelleyen bir şey var ama ne olduğunu bilmiyorum, işte bu gibi durumlarda kaynağa inmemizi sağlayan ve bakış açımızı değiştirmemize yardımcı olan bir şeydir regresyon. Bize anlatılanların ötesinde gerçek anılarımıza ulaşmamızı sağlayabilir ve yeniden çerçevelendirerek sorunları çözebiliriz.

22237019_517599565273431_1433307043_n.jpeg

Soru : Ozaman Hipnoterapistler doğru eğitimi aldıklarında çok çeşitli konularda insanlara yardım edebilirler diyebiliriz. Peki siz en çok hangi alanlarda hizmet ediyorsunuz ve danışan talepleri en sık hangi konularda oluyor ?

Reyhan: Farklı meslek gruplarından ve  farklı şehirlerden de bir çok danışanım var. Danışanlarım genellikle kişisel gelişim konusun ilgili ve hipnoterapiyi araştırmış oluyorlar. Hipnoz kullanarak bir çok danışanımın kilo kontrolüne, sigarayı bırakmasına yardımcı oldum. Sanırım en çok çalıştğım konuların başında bunlar ve sosyal fobiler var. Takıntılardan ve kaygılardan kurtulmak, sınav ve kariyer kaygıları, Özgüven eksikliği, yakın ölümü ve ayrılıklarla başa çıkmak, cinsel problemler, cilt sorunları, bağımlılıklar da çalıştığım alanlar.

22237214_517599605273427_1610465402_n.jpeg

Soru: Çalışmaktan keyif aldığınız bir alan veya konu var mı?
Reyhan : Aslında her konuda çözüme ulaşınca keyif alıyorum. Çünkü danışan mutlu oluyor ve bu beni de mutlu ediyor ama Kekemelik ve tikler gibi sonucu hemen görülebilecek konular çözümü zor da olsa daha çok ilgimi çekiyor. Çünkü danışanın yaşam kalitesinde bir sıçrama oluyor ve bunda payınızın olduğunu bilmek çok güzel.

Soru : Güzel. Danışanlarınızın neden sizi seçtiğini düşünüyorsunuz?
reyhan: Danışanlarımın  çoğu, diğer danışanların tavsiyeleri üzerine geliyorlar. Değişimi karşılarında canlı canlı görmeleri daha etkileyici oluyor. 

Soru : Size ne şekilde ulaşabilirler ?
Reyhan : Alsancakta hizmet verdiğim bir  ofisim var. reyhan@druatolye.com mail adresinden, facebook sayfamdan @dru_atolye instagram hesabımdan da bana ulaşabilirler. 

22264707_517599571940097_293773126_n.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.