Reza Zarrab itirafçı mı oldu?

Reza Zarrab itirafçı mı oldu?

ABD'li basın kuruluşu NBC'nin internet sitesinde yer alan haberde, iş adamı Reza Zarrab'ın New York'ta yargılandığı davada savcılıkla işbirliğine başladığı iddia edildi.

İran asıllı Türk Reza Zarrab ile eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı New York’taki davanın 27 Kasım’da başlayacak olan jürili duruşma öncesindeki son hazırlık oturumu yeni soru işaretleri oluşturdu.

HAPİSTEN ÇIKARILDI GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

"Savcılık, Zarrab'dan Türkiye hükümeti ile görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn arasındaki bağlara ilişkin bilgi talep edebilir" denilen haberde, Zarrab'ın hapisten çıkarıldığını, ancak halen federal tutuklu olarak gözetim altında, savcılık makamı ile görüşmeye başladığı ileri sürüldü.

ATİLLA: ZARRAB’LA İLGİLİ HİÇBİR FİKRİM YOK

Duruşma boyunca kafasını sallayarak hayal kırıklığını çevresine yansıtan Atilla, arka sırada oturan gazetecilerin “Zarrab anlaştı mı, neden yok?” soruları üzerine “Hiçbir fikrim yok. Bu mahkeme inanılmaz. Savcıların anlattıkları doğru değil” diye konuştu.

VİDEO-KONFERANS İZNİ BEKLENİYOR

Türkiye’den Atilla için şahitlik yapacak 4 Halkbank çalışanın ABD’ye gelmekten çekindikleri için ifadelerini video-konferans yoluyla vermek istemeleri üzerine Başsavcı Yardımcısı Michael Lockard “Böyle bir konuda söz konusu ülkenin resmi makamlarının onayı gerekiyor. Türk Adalet Bakanlığı’na yazdık, yanıt bekiyoruz” dedi.

ATİLLA'NIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Atilla'nın avukatlarından Rocco duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada kinayeli bir şekilde, "Zarrab'ı ABD lehine tanık sandalyesinde görmekten memnuniyet duyacağını"ifade ederken, bunun olması halinde Zarrab'ın güvenilirliğini sorgulayabileceğini söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.