Rifat Sait'ten Kocaoğlu'na Şenlik Tepkisi

Rifat Sait'ten Kocaoğlu'na Şenlik Tepkisi

Sait: ''CHP'Lİ İZMİR BELEDİYESİ İZMİR'E ŞEHİT HABERİ GELDİĞİ GÜN ŞENLİĞİ BAŞLATTI''

Mardin'de PKK saldırısında şehit olan Salih Yıldırım'ın İzmir'in Buca ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştığı gün,CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 11.'si düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali, Cumhuriyet Meydanındaki törenle başladı. Bu olaya sert bir şekilde tepki gösteren Ak Parti 24.Dönem İzmir milletvekili Rifat Sait, kendisi de bir Balkanlı olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dizeleriyle tepki gösterdi.

"Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan...

Hey sıkılmaz, ağlamazsan, bari gülmekten utan!......

Zevke dalmak söyle dursun, vaktiniz yok mateme!

Davranın zira gülünç olduk bütün bir aleme,

Bekleşirken gökte yüz binlerce ervah, intikam;

Yerde kalmış, na'şa benzer kavm için durmak haram!...

Kahraman ecdadınızdan sizde bir kan yok mudur?

Yoksa, istikbalinizden korkulur, pek korkulur."

RIFAT SAİT

Sait, İzmir'e aynı gün iki ateş düştü, biri şehit ateşi, diğeri festival ateşi, dedi. Mardin'de PKK saldırısında şehit olan Salih Yıldırım'ın İzmir'in Buca ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştığı gün İzmir Büyükşehir Belediyesinin Balkan halk dansları şenliğini başlattığını söyleyen Sait, kendilerini bir gün önce uyardık, yapmayın dedik ama dinlemediler, dedi. Sait, İzmir'in CHP'li Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun özrü kabahatinden büyük olduğunu söyleyerek, Başkan, İzmir'e şehit haberinin geldiği gün şenliği başlatıyor ve şu açıklamayı yapıyor: "Ama şehitlerimiz sürekli geliyor."

ŞEHİT

Yas tutacakları yerde şenlik, bu nasıl trajikomik?

Balkan Stratejik Araştırmalar merkezi Başkanı Rifat Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek  11. Balkanlılar Halk Dansları Festivalinin  şenlik havasında kutlanacağını, ülkede yas durumu varken böyle bir şenliğin trajikomik olduğunu söyledi.  Sait, şehit haberleri geliyor, 5 gün boyunca yas ilan edecekleri  yerde  5 günlük şenlik düzenliyorlar,  bu nasıl vicdandır diye sordu?

Sait, Sayın Cumhurbaşkanımızın kızının kuran okunarak gerçekleşen nikahını bile eleştirenler, bu festivale ne diyecekler? merak ediyorum, dedi.

atty2321321

İzmir Büyükşehir Belediyesi barış mesajları veriyor ama savaş yok terör var, teröristle barış olur mu ?

Ülkede bir çok eğlence programlarının iptal edildiğini hatırlatan Sait, bakalım İzmir Büyük Şehir Belediyesi bundan sonra ne yapacak merak ediyorum dedi.Sait, İzmir Büyükşehir

Belediyesinin, bu festivalle Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünü duyurmak istediğini ancak PKK ile sürdürülen şeyin savaş değil terör olduğunu hatırlatarak , terörle ve teröristle barış olmaz, bu çok anlamsız  , devletimiz terörü bitirmek konusunda kesin karalıdır, İzmir Büyük Şehir Belediyesi ille de festival yapacaksa son terörist imha edildiğinde  geleneksel bir festival yapsın, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.