RİO’dan Sürpriz Konuk

RİO’dan Sürpriz Konuk

Kuruluşunun 20. yılını kutlayan Gelişim Koleji, yeni eğitim-öğretim yılına öğrenci ve velilerin katıldığı açılış töreniyle başlarken, Lise Müdürü Dr.Tufan Çapar’ın yaptığı konuşma herkesin alkışını aldı.

“Fırtınada ağacın dallarına baktığınızda her an devrileceğini düşünürsünüz ancak gövdesine bakarsanız dim dik ayakta olduğunu fark edersiniz. İşte bizim güzel ülkemiz Türkiye’nin de gövdesi Atatürk’tür ve her zaman her fırtınada ayakta kalacaktır” dedi. Okul Kurucusu Serdar Öner ise Gelişim Koleji’nin temel eğitim misyonunu “Fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirmek” olarak açıkladığı konuşmasında “Geçtiğimiz günler; kuruluş felsefemizin ve çocuklar için koyduğumuz hedeflerimizin ne kadar anlamlı, ne kadar geçerli ve değişmez olduğunu gösterdi. Bizim tek referans noktamız vardı: Fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirmek. Bunun için bugüne kadar çabaladık. Kuruluş ilkelerimizden vazgeçmeden öğrencilerimizi pozitif bilimin ışığında güçlendirerek aynı yolda yürümeye devam edeceğiz. Böylece ülkemizin dünyanın  refah düzeyi  ve demokrasisi gelişmiş  ülkeler arasında yer alması için çok çalışacağız. Bize güveniniz için teşekkür ederim” sözlerine yer verdi.


Okulun 2014 mezunu olan ve bu yıl ülkemizi 2016 Rio Olimpiyatları’nda yelken dalında temsil eden Dilara Uralp’in kürsüye konuşmacı olarak gelmesi ise herkes için büyük sürpriz oldu. Uralp, “Yurt içi ve yurt dışı yarışma ve kamplara oldukça yoğun olarak katılmama rağmen öğretmenlerimin özverili yardımlarıyla lise hayatımı başarılı bir şekilde tamamlayarak istediğim üniversiteye yerleştim.  Yoğun çalışmalar ile Gelişim Koleji’nden aldığım destek ile Rio Olimpiyatlarında unutamayacağım bir deneyim yaşadım. Tüm öğrenci arkadaşlarıma yeni eğitim öğretim yılında mutluluk ve başarı diliyor, bu okulda oldukları için ne kadar şanslı olduklarını belirtmek istiyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.