Rıza Sarraf'tan şok ifade! "Hapiste tehdit edildim"

Rıza Sarraf'tan şok ifade! "Hapiste tehdit edildim"

ABD’de süren davada tanık olarak ifade veren Sarraf, duruşmaya sivil kıyafetlerle katıldı. Sarraf, cezaevindeyken tehdit edildiğini söyledi

İranlı iş adamı Rıza Sarraf, ABD’de Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanık sandalyesinde verdiği ifadesine dün de devam etti.


Atilla takım elbise ile Sarraf ise siyah ceket, beyaz gömlek ve haki pantolonla duruşmaya çıktı. Savcılığın sorusu üzerine Sarraf, avukatlarının başvurusu üzerine mahkeme yargıcı Richard Berman’ın özel izniyle sivil kıyafetler gidiğini söyledi. Sarraf, farklı kıyafet giymesinin bir anlama gelmediğini, kendisine hapse geri dönüp dönmeyeceği konusunda herhangi bir vaatte bulunulmadığını söyledi.

Sarraf, cezaevinde aldığı tehditler nedeniyle FBI’a ait bir tesiste kaldığını söyledi. Zarrab, tehditlerle ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.  Sarraf, tutuklu olarak yargılanan Hakan Atilla’ya hiçbir zaman rüşvet vermediğini, Atilla’nın da böyle bir talebinin söz konusu olmadığını söyledi. Duruşmada dava ile ilgili ses kayıtları da dinlendi.

Zarrab savcılığın belge olarak sunduğu tüm telefon ses kayıtları ve e-postaların gerçek olup olmadığı, içeriklerinin doğru olup olmadığı, kendi konuşmaları ve yazışmaları olup olmadığı sorularına “Evet, içerikleri doğru, konuşmalar ve yazışmalar benim” karşılığını verdi.

Çeviri sıkıntısı yaşandı

Öte yandan davayı takip eden gazeteciler, duruşmanın çeviri nedeniyle ağır ilerlediği ve simultane tercüme yapılamadığı belirtti. Savcı sorusunu sorduktan sonra sustuğu, tercümanın da çeviriyi yaptığı öğrenildi. Zarrab’ın da cevabı verdikten sonra aynı şekilde çeviriyi beklediği ve savcılığın soru sormaya devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.