RO-RO GEMİLERİ ARTIK ALİAĞA’YA DA GELEBİLECEK

RO-RO GEMİLERİ ARTIK ALİAĞA’YA DA GELEBİLECEK

Ege Bölgesi’nin ilk özel konteyner limanını 2009 yılında Aliağa’da hizmete açan Nemport Liman İşletmeleri & Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş., yine bir ilki gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Aliağa Nemrut Körfezi’nde 110.000 m2’lik bir alanda faaliyet gösteren Nemport, limandaki yük çeşitliliğinin arttırılabilmesi için Ro-Ro gemilerinin yanaşabileceği ilave tesis yatırımı için Çevresel Etki Değerlendirme sürecine başladı. Aliağa Ticaret Odası’nda gerçekleştirlen ilk ÇED toplantısına sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı. 670 metre uzunluğunda 40 metre genişliğindeki mevcut limana yapılacak yaklaşık 650 m2’lik rampa ile yılda yaklaşık100 Ro-Ro gemisinin limana yanaşması hedefleniyor.

Proje ile Nemport’a ait liman tesislerindeki mevcut limanın modernizasyonu kapsamında limanın multifonksiyonel hale getirilerek, limandaki yük çeşitliliğine bir yenisinin eklenmesi amacıyla ilave 25x26 metre ebatlarında 1 adet Ro-Ro rampası yapılması planlanıyor. Yapılacak olan yeni yatırımla birlikte maksimum 199 metrelik ve maksimum 29 bin grosstonluk Ro-Ro gemiler limana yanaşabilecekler.

ÇED raporunun tamamlanması ve tüm izinlerin alınmasının ardından 5 ay gibi kısa bir sürede devreye girecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.