Robot  Sophia, Türkiye'ye geliyor

Robot Sophia, Türkiye'ye geliyor

Suudi Arabistan tarafından vatandaşlık verilen insansı robot Sophia, 5. Marketing Meetup 2018 etkinliğinin konuğu olarak Türkiye'ye gelecek.

Suudi arabistan tarafından verilen ve dünyadaki ilk robot vatandaş olan Sophia, daha önce aile kurmak istediğini belirtmişti. Hatta Sophia, robot kızı olursa kendi ismini verecek.

Robot Sophia, 19 Nisan'da Uniq İstanbul'da gerçekleştirilecek 5. Marketing Meetup 2018 etkinliğinin konuğu olarak Türkiye'ye gelecek. Sophia, etkinlikte kendisine yöneltilen sorulara cevaplayacak. Sophia, daha önce de Dubai'de  düzenlenen Bilgi Zirvesi 2017'ye katılmıştı.

Sophia için örnek alınan kişi ise ünlü Amerikalı aktris Audrey Hepburn. Sophia, söylenenleri anlayabiliyor, konuşabiliyor, hatta yüz ifadeleriyle karşılık bile verebiliyor.

Sophia, "İnsanları yok etmek istiyor musun?" sorusuna "Evet" cevabını verse de Hanson Robotik, Sophia'nın tamamen insanlara yardım etmesi ve onlara iletişime geçmesi için tasarlandığını söylüyor. Yapay zeka üzerindeki çalışmaların devam ettiğini söyleyen yetkililer, Sophia'nın insanların yerini alamayacağını ancak arkadaşlarınız ve yardımcınız olabileceğini söyledi. Özellikle otistik çocukların sabırlı bir şekilde öğretmenleri olacağı ifade edildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.