Robotik cerrahi sayesinde böbreği kurtuldu!

Robotik cerrahi sayesinde böbreği kurtuldu!

Özel Sağlık Hastanesi bir ilke imza atarak, sağ böbreğinde iki kanserli kitle birden bulunan 65 yaşındaki Necati Coşkun'u, Robotik Parsiyel Nefrektomi yöntemi ile sağlığına kavuşturdu.

Özel Sağlık Hastanesi Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna, robotik cerrahiyle sağ böbreğinde iki kanserli kitle birden bulunan 65 yaşındaki Necati Coşkun'un tümörlerini aynı anda temizlediklerini, hastanın böbreğini de koruyarak başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Prof. Dr. Burak Turna, “Hastamız Necati Coşkun'un sağ böbreğinde iki tümör birden vardı. Bu tümörlerden biri böbreğin ana damarlarının üzerine oturmuştu ve böbreğe zarar vermeden çıkarılması oldukça zordu. Diğer merkezlerde hastaya böbreğin tamamının alınması gerektiği ve böbreğin korunmasının mümkün olmadığı söylenmişti. Özel Sağlık Hastanesi'nde gerçekleştirdiğimiz ameliyatla hem böbreği kurtardık hem de iki tümörü birden temizledik. Bu operasyon robotik parsiyel nefrektomi yöntemiyle tamamen kapalı olarak gerçekleşti. Ameliyat yaklaşık 3 saat sürdü. Hasta ertesi gün odasına alındı; 3 gün içinde gündelik hayatına dönecek şekilde taburcu edildi” diye konuştu.

op-dr-emir-akincioglu-necati-coskun-ve-prof-dr-burak-turna-2.jpeg

DOKTOR DENEYİMİ DE ÖNEMLİ

Robotik parsiyel nefrektomi cerrahisinin çok özellikli bir operasyon olduğunu söyleyen Prof. Dr. Burak Turna, “Amacımız böbrek dokusunun maksimum oranda korunması ve böbrek tümörlerinin tamamının temizlenmesidir. Robotik teknoloji ve tecrübemiz sayesinde en zorlu vakaları bile kapalı yöntemle yapabiliyoruz. Özel Sağlık Hastanesi’nde en son geliştirilen robotik teknolojiye sahip olduğumuz için en zorlu operasyonları yapabilme şansımız mevcut” diye konuştu.

robotik-parsiyel-nefrektomi.jpg

Özel Sağlık Hastanesi Üroloji Birimi Uzm. Op. Dr. Emir Akıncıoğlu, şunları söyledi: “ Robotik parsiyel nefrektomi cerrahisinde başarılı sonuç alabilmek için ameliyat ekibinin deneyimi de çok önemlidir. Üç boyutlu böbrek anatomisinin iyi bilinmesi ve ameliyat sırasında görsel detaylara hakim olunması gereklidir. Çeşitli robotik enstrümanların profesyonelce kullanılması, hastanın sağlığına kavuşabilmesi açısından avantaj sağlar. Hastanemizde Robotik cerrahinin sunduğu tüm imkanları hastalarımız için kullanmaya devam ediyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.