“Robotik İzsiz Tiroid Ameliyatı”nı öğretiyor

“Robotik İzsiz Tiroid Ameliyatı”nı öğretiyor

İzsiz tiroid cerrahisinde pek çok ilki gerçekleştiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Makay bir ilke daha imza attı.

Prof. Dr. Makay, bu kez Avrupa’nın ilk ‘‘Robotik İzsiz Troid Ameliyatı Kursu’’nda İsrailli cerrahlara izsiz tiroid tekniğini anlatarak deneysel modeler üzerinde uygulamalı eğitim verdi.  Makay’ın Eylül ayında vereceği ve Hollandalı cerrahların katılacağı bir sonraki kursun başvuruları ise şimdiden doldu.

Robotik cerrahi, başta üroloji olmak üzere genel cerrahi, kadın hastalıkları, göğüs cerrahisi, kulak burun boğaz hastalıkları, kalp damar cerrahisi ve çocuk cerrahisi alanlarında kullanılıyor. Geleceğin cerrahisi olan robotik cerrahi, tiroid hastalıkları alanında güvenle uygulanıyor. Türk cerrahlar ise bu alanda dünyaya örnek çalışmalar yürütüyor. Bu örnek çalışmalardan birine de Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Makay imza atarak Türkiye’nin gururu oldu.  Geçtiğimiz yıllarda Hollanda, Polonya, Bulgaristan, Azerbaycan ve Gürcistan’ın ilk izsiz troid ameliyatlarında bulunan ve bu konuda çok sayıda eğitim faaliyetine katılan Prof. Dr. Özer Makay bu kez robotik izsiz tiroid cerrahi deneyimlerini yurt dışındaki meslektaşları ile paylaştı.  

‘‘ İzsiz Tiroid Cerrahisinde Ege Üniversitesi bir ekol!’’

Belçika'da bulunan dünyanın en büyük Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi'nde eğitim vermekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özer Makay, ‘‘Uzakdoğulu cerrahlar tarafından başlatılan ve bugün tüm dünyada binlerce başarılı ameliyatı ile kabul gören robotik tiroidektomi dört farklı şekilde uygulanıyor. Robotik izsiz tiroidektomi bunlardan yalnızca biri ve uygun vakalarda açık ameliyata alternatif bir yöntem olarak uyguluyoruz. Büyük ilgi gören ve başarılı geçen kursumuzun ikincisini Eylül ayında Hollandalı meslektaşlarımız için tekrarlayacağız. Bu kursumuzun da şimdiden büyük ilgi görmesi ve tüm kontenjanın dolması üniversitem ve ülkem adına ayrı bir gurur kaynağı oldu. Ege Üniversitesi ekibi olarak izsiz tiroid cerrahisinde (TOETVA) bölgemizde pek çok ilki gerçekleştirerek bir ekol oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bu ekolün oluşmasında anabilim dalımız, fakültemiz ve üniversitemiz yöneticilerinin desteğini arkamızda hissediyoruz. Bu destek ile üniversitemiz ve ülkemiz adına daha büyük başarılara imza atacağımızı ümit ediyorum’’ diye konuştu. 

Arif Çayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.