Robotik takımı ödüle doymuyor

Robotik takımı ödüle doymuyor

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü robotik takımı 4 th Dimension, 2021 FRC Infinite Recharge sezonunda büyük bir başarı göstererek şampiyonluk ödülü olan Chairman’s Award’ın yanısıra beş ödül alarak büyük gurur yaşattı.

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsündeki Fen ve Teknoloji Lisesinde eğitim gören öğrenciler tarafından beş yıl önce Ege Bölgesi’nin ilk Fırst Robotics Competition (FRC) takımı olarak kurulan 4th Dimension takımı, başarılarına bir yenisini daha ekledi. FRC 2021 Infinite Recharge sezonuna inşa ettikleri 6429 numaralı endüstriyel robotlarıyla katılan 4th Dimension üyesi öğrenciler, pandemi sebebiyle online gerçekleştirilen yarışmada dünya çapında 52 grup içerisindeki bin 302 takımla yarıştı. Kısıtlı zaman içerisinde inşa ettikleri robotlarıyla verilen görevleri yerine getirerek en yüksek puanı almak için duyarlı profesyonellik çerçevesinde mücadele eden İzmirli öğrenciler, yarışmanın finaline damga vurdu. 4th Dimension takımı, büyük bir başarı göstererek şampiyonluk ödülü olan Chairman’s Award, uluslararası takımların mücadele ettiği home kategorisi Gallium Grubunda Industrial Design Award, Skills Challenge kategorisinde Finalist Award, Game Design Challenge kategorisi Hydrogen Grubunda Engineering Design Award ödüllerini kazandı. Takımın mentörü Zeki Devrim Sırdaş ise Woodie Flowers Finalist Award ödülüne layık görüldü.

mudur-ayli̇n-gi̇l.jpg

“Bizleri gururlandırdı”

Öğrencilerin uluslararası yarışmada aldıkları bu başarı, ailelerine ve okullarına büyük gurur yaşatırken, Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Dr. Aylin Gil, “Öğrencilerimizin başarısı, okulda aldıkları eğitimin bir sonucu. Fen ve teknoloji eğitimlerine eğlenceyi de ekleyen robotik takımımız, ödülleriyle bizleri gururlandırdı. Bu yarışmada, çok yüksek bir skorla şampiyonluğu kazanan takımımız, mekanik alanda başarılarının yanı sıra yürüttükleri bilimsel ve sosyal projeler ile de her kesimden beğeni toplamaktadır. Emeklerinin karşılığını almaları hepimizi sevindirdi.” diye konuştu.

Ödüle doymuyorlar

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi Robotik Takımı 4th Dimension, İstanbul’daki FIRST Robotics Competition 2018 (FRC) bölgesel yarışmasında “Winner” ve “Chairman’s Award” ödüllerini alarak Türkiye şampiyonu olmuş, ABD’deki Dünya Şampiyonası’nda jüri ödülüne layık görülmüştü. Takım, Mexico City’deki FIRST Global Challange’dan davet almış, ürettikleri robot ile mühendislik alanında bronz madalya ve güvenlik ödülü almaya hak kazanarak podyumda bayrağımızı dalgalandırmıştı. 4th Dimension üyesi gençler, sadece pandemi döneminde  sürdürülebilir 16 proje başlatarak yüzlerce çocuğa ilham vermiş ve 6 ülkeden 31 takımı bir araya getiren 2020 FRC İzmir Pre Season etkinliğine de ev sahipliği yapmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.